A Hankook Tire Magyarország Kft. a Hankook Értékteremtő Program legújabb kezdeményezésében gyermekek angol nyelvi oktatásának támogatását tűzte ki céljául. A vállalat 4 millió forinttal segítette hatvan diák képzését, akik idén nyáron angol nyelvi táborban vehettek részt.

A Hankook dolgozóinak gyermekei, illetve a környező iskolák tanulói közül kerültek ki azok, akik a Funside egyhetes nemzetközi angol táborába utazhattak nyár közepén.

A Hankook Értékteremtő Program legutóbbi kezdeményezése nyomán a Hankook Tire Magyarország Kft. 60 diák angol nyelvi táboroztatását biztosította idén nyáron, mintegy 4 millió forint értékben. A 2012-ben elindított társadalmi felelősségvállalási program keretében a Hankook alkalmazottainak gyermekei, illetve a 16 helyi (dunaújvárosi és rácalmási) iskola vezetősége által javasolt tanulók utazhattak a táborba.

A támogatott 10-17 éves gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a Funside egyhetes nemzetközi angol táborban Balatongyörökön, annak érdekében, hogy angoltudásukat fejlesszék, és persze életre szóló élményt szerezzenek nemzetközi környezetben olyan diákokkal együtt tanulva, akik a világ számos pontjáról érkeztek a táborba. A gyerekek délelőttönként kétszer kétórás foglalkozásokon, 4-8 fős csoportokban tanulták a nyelvet, délután pedig különböző szabadidős programokon vehettek részt, mint például különböző sportprogramok, kalandpark látogatás, vagy vízparti játékok. A tábor oktatói képzett, jórészt anyanyelvi angoltanárok.

„Magyarországon működő nemzetközi nagyvállalatként a Hankook kiemelten fontosnak tartja az angol nyelvi oktatást, nemcsak a saját alkalmazottaink, de a jövő generációinak esetében is. A helyi közösségekkel való együttműködés mélyen a vállalati kultúránkban gyökerezik, ezért folyamatosan arra törekszünk, hogy adhassunk a társadalomnak. Ezek a tényezők vezéreltek minket akkor is, amikor kezdeményeztük a gyermekek nyári angoltáborának biztosítását – szeretnénk, ha a diákok egy életre szóló élménnyel gazdagodnának, miközben fejlesztik nyelvtudásukat is. Mindig is jó kapcsolatot ápoltunk a régió iskoláival – reméljük, ez a program segít majd ezeket a kötelékeket még szorosabbra fűzni – összegezte a hagyományteremtő célllal elindított akció tapasztalatait Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította útjára átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatási-társadalmi ügyek. A kezdeményezés célja, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft., mint hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, felelős társadalmi szereplőként segítséget nyújtson olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják.

{module Forrás: edupress|none}