A Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégiumban 45 millió forintot költöttek a rövidített idejű szakképzés gördülékeny

bevezetésének elősegítésére, a projekt zárórendezvényét a napokban tartották meg.

A pályázat az új kerettantervi képzés könnyebb adaptálását célozta elsősorban, de sor került új oktatási módszerek kidolgozására is. A projekt másfél év alatt került végrehajtásra az intézmény székhelyén és tagegységeiben.

A megvalósított célokat és az elért eredményeket Bene Csaba főigazgató-projektmenedzser és Anda Zoltán főigazgató-helyettes, szakmai vezető összegezte a projektzárón. A szakemberek elmondása szerint rövidített három éves képzés során elsajátítható elméleti és gyakorlati ismeretek teljeskörűbbé tételén a helyi pedagógusok közül 34-en dolgoztak, összesen tizenhét munkacsoportban, 11 iskolai osztályt bevonva.

A pályázat keretében többek között a hatékonyabb pályaválasztást-és, orientációt ösztönző rendezvényeket is szerveztek a diákoknak. A résztvevő pedagógusok továbbképzéseken vettek részt, új oktatási módszereket dolgoztak ki, az intézmény pedig a támogatási keretből informatikai eszközökkel is gazdagodott.

 

Forrás:edupress.hu