A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára.

Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami segítségedre lehet.

Indíts YouTube-csatornát!

A YouTube-csatorna készítésével nemcsak pénzt kereshetsz online, de a portfóliódhoz is Online pénzkeresési lehetőségek hallgatóknakhasználhatod, úgyhogy ha kommunikációt vagy médiatudományt tanulsz, akkor különösen megéri. Hiszed vagy sem, vannak olyan emberek, akik a YouTube-csatornájukkal eleget keresnek ahhoz, hogy megéljenek belőle. Találj ki egy jó ötletet, készíts videókat, és regisztrálj a YouTube-on. Amint ezzel megvagy, hirdetések jelennek majd meg a videóid közben, és minél többen nézik meg a videóidat, annál több pénzt kapsz!

Árulj stock fotókat!

Stock fotók készítésével könnyen pénzhez juthatnak a tanuló fotográfusok (vagy bárki, aki szeret fotózni). Ezzel is duplán jól jársz, ugyanis nemcsak pénzt keresel vele, de a portfóliódba is berakhatod. Számos weboldal fizet azért, ha valaki fényképeket tölt fel. Azt azonban tartsd észben, hogy ha emberekről készült fényképeket akarsz eladni, akkor írásos engedélyre van szükséged tőlük.

Írj e-bookot!

Úgy is szerezhetsz egy kis plusz pénzt, ha szabad idődben e-bookot írsz. Sőt, ez abban is segíthet, hogy szabadúszó író váljon belőled. A legnépszerűbb e-bookok a „hogyan kell…” kezdetű útmutatók, szóval ha te tudod, hogyan kell valami olyasmit csinálni, amit szerinted mások is szeretnének megtanulni, írj róla! De ha elég kreatív vagy, írhatsz egy saját, kitalált regényt is. Ki tudja, az is lehet, hogy valaki felfedezi a tehetséged! Ha a könyved készen áll a kiadásra, keress fel egy kiadót, és árusítsd a könyvedet!

Adj el kézműves tárgyakat!

Művészeti iskolába jársz? Adj el néhány saját készítésű tárgyat, amitől meg tudsz válni. Vannak kifejezetten kézműves tárgyak eladására specializálódott oldalak. Még ha nem is vagy művészetis, akkor is lehet a hobbid például az ékszerkészítés. Az interneten biztosan megtalálod majd, hogyan csinálj magad kézművestárgyakat, amiket utána eladhatsz másoknak.

Blogolás

Ha tele vagy jobbnál jobb ötletekkel, de nincs senki, aki meghallgathatna, akkor indíts blogot! Biztosan sok más fiatal is küzd hasonló problémákkal mint te, úgyhogy csatlakozz bátran a blogok világához, hogy megismerhessétek egymást! Ha elég sok követőre teszel szert, hirdetéseket is tehetsz a blogodra, amiért pénzt kaphatsz. Ezenkívül kaphatsz fizetést bizonyos cégektől is, ha a posztjaidban pozitívan értékeled a termékeiket. Szóval ne habozz, kezdj el blogot írni még ma!

Tervezz pólót!

Grafikai tervezést tanulsz, vagy egyszerűen csak szeretsz rajzolni/tervezni? Mért nem tervezel néhány pólót, és adod el online? Vannak weboldalak, amelyekre feltölthetsz képeket, hogy azt utána mintaként pólókra vagy kiegészítőkre nyomják. Járj utána, hogy most milyen pólók fogynak jól az oldalon, és tervezz valami ahhoz hasonlót, de eredetit.

„Crowdsourcing”

Ennek a talán kevéssé ismert módszernek az a lényege, hogy egy nagyobb munkát apróbblépésekre bontanak, így minden közreműködő csak egy-egy kis részét csinálja meg az egésznek. Számos weboldal foglalkozik ezzel a módszerrel. Ezeken az oldalakon találsz egy listát a különálló kis feladatokról, amiken majd dolgozhatsz. Csak böngészd végig a listát, és válaszd ki azt, amelyik a legjobban érdekel. Ha kész vagy, küldd el a munkádat, és miután a kérvényező jóváhagyta, fizetést kaphatsz érte. A legtöbb csupán néhány forintot ér, de ha minden nap megcsinálsz egy párat, akkor szép kis summa gyűlhet össze.

Rengeteg módszer létezik, amivel online pénzt kereshetsz, és olyan képességek szükségesek hozzá, amiket az iskolában tanultál. Mindig menj biztosra, és kutakodj egy kicsit, mielőtt interneten árulnál, nehogy átverjenek. Szintén fontos, hogy ezek a munkák ne vegyék el túl sok idődet a tanulástól.

 

Forrás:kamaszpanasz.hu