Szédítő kilátás nyílik 57 méterről a világ legjobban látogatott fizetős látványosságáról. Az Eiffel-torony Párizs egyik leglátogatottabb látványossága. Most tovább növelheti vonzerejét, miután 30 millió euróért egy üvegpadlót szereltek az első szintjére, amely 57 méter magasságban van.

Az élmény fokozására a korábbi biztonsági kerítést padlótól mennyezetig tartó üvegfalra cserélték. A működtetők azt remélik, hogy a látogatók ezentúl megpihennek majd itt, mielőtt tovább mennének a 276 méter magasan lévő legmagasabb kilátóig.

Korábban a legtöbb vendég alig töltött itt időt, és inkább a magasabb szinteken lévő két másik kilátót vette célba. A fél hektáros első szint átalakítását 2012 májusában kezdték el, és hétfőn adták át a nagyközönségnek. A területen étterme, boltok és egy múzeum is van, amely bemutatja a 125 éves torony történetét. Négy napelemet is felszereltek, amely torony melegvíz-szolgáltatásának a felét fogja fűteni, valamint az esővizet is felhasználják a vécék működéséhez.

Az Eiffel -torony a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta a nevét. Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. A torony összmagassága 324 m, ebből maga a torony 300 m, rászerelve 24 m-re magasodik egy tévé-adóantenna. A legmagasabb épület volt a világon a New York-i Chrysler Building 1930-as felépítéséig.A tornyot évente hétmillió ember látogatja, akiknek 85 százaléka külföldi. Ezzel a világ legjobban látogatott fizetős látványossága

Forrás: origo.hu