Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel?

Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.

Nehéznek tűnhet kideríteni, hogy Te mit is akarsz pontosa az életedtől – sok időt és erőfeszítést igényel, de megéri! Szánj elég időt arra, hogy rájöjj, mit is szeretnél – segítünk benne!

Mire van szükséged?

Nem könnyű feladat kitalálni, hogy mi tesz boldoggá az életben. Ezért elég sok időbe telhet, mire rájössz. Először is kérdezd meg magadtól, hogy mik a számodra fontos dolgok az életben: család, szerelem, vagy az anyagi boldogulás? Ha erre sikerül válaszolnod, máris közelebb leszel ahhoz, hogy boldog és teljes életet élj.

Van hobbid?

Ha meg akarod tudni, hogy mire vágysz az életben, sokat segíthet a különféle hobbik kipróbálása – így megtudhatod, hogy mi passzol hozzád és mi nem. Akár néhány meglepő dologra is rájöhetsz saját magaddal kapcsolatban, aminek segítségével alakíthatod az érdeklődési körödet. Használj ki minden lehetőséget, hogy minél többet megtudj magadról!

Milyennek látod a jövődet?

Hogyan képzeled el magadat 5 év múlva? Szeretni fogod azt az életet? Ahhoz, hogy legyőzd a nehézségeket, olyan kérdésekre kell felelned magadnak, amelyektől talán kényelmetlenül fogod érezni magadat. Koncentrálj arra, hogy mely képességeidet szeretnéd továbbfejleszteni a következő 5 év alatt, és tervezd meg, hogy miképp érheted el azt. Ne add fel az álmaidat és dolgozz mindig keményen a céljaid elérése érdekében!

Zavaró tényezők

Akár egy listát is készíthetsz arról, hogy mi idegesít téged – ez határozottan segíteni fog abban, hogy boldogabb legyél. Van valami, ami az agyadra megy? A kötelezettségeid, egy hamis barát vagy épp az iskolád? Ha választ adsz a kérdésekre, tisztábban fogod látni a körülötted lévő dolgokat.

Ne bánkódj!

Le kell számolnod a múltaddal ahhoz, hogy kiteljesedett és boldog életet élhess! Ami már megtörtént, az megtörtént, nem tudod megváltoztatni. Foglalkozz a jövőddel, és így továbbléphetsz. Ne rágódj a múlton, mert itt a tökéletes alkalom az általad vágyott élet megvalósításához!

Beszélj róla!

Ha sokat próbálkoztál és még mindig nem tudod, hogy mit akarsz az élettől – és ettől egyre idegesebb vagy -, akkor beszélj valakivel! Egy barát, családtag, vagy egy szakember segíthet tisztábban látni, hiszen néha egy külső szemlélőre van szükség ahhoz, hogy az ember rájöjjön bizonyos dolgokra, amelyek eddig elkerülték a figyelmét.

Mi tesz igazán boldoggá?

Az utolsó kérdés, ami segítséget nyújthat az életcélod megtalálásában az, ha rájössz, mitől érzed magadat boldognak. Csak néhány pillanatra lesz szükséged: gondolkozz el rajta, hogy mit élvezel az életedben – hogy mit csinálsz, amikor tele vagy energiával, vagy amikor ki szeretnél kapcsolódni. Ha egyszer már ráeszmélsz a téged boldoggá tevő dolgokra, a későbbiekben biztosabban fogod látni, hogy miért kell még küzdened az életedben.

Forrás:kamaszpanasz.hu