Nemsokára itt az év legrémisztőbb és egyben legviccesebb „ünnepe”, a Halloween. Nálunk még nincs akkora hagyománya,

mint a tengerentúlon, de miért hagynánk ki a lehetőséget egy jó bulira?

Faragj!

Tök nélkül nem is lehet elképzelni a Halloweent. Szerezz be pár méretes darabot és rendezzetek otthon tökfaragó versenyt. Meglátod nagyon jó móka lesz és a kész darabokat tedd ki a bejárati ajtóba dísznek. A tök sokáig eláll, ha bespricceled a belsejét hipós vízzel és a kifaragott felületet bekened vazelinnel. Ha előre elkészített mintát szeretnél a tökre, az is megoldható. Nyomtasd ki a mintát, ragaszt fel a tökre, majd gombostűvel szurkáld ki a körvonalait a mintának. Ezután jöhet a faragás. Égő gyertyát soha ne hagyj őrizetlenül!

Vágj!

Papírból annyi mindent lehet készíteni, pláne, ha dekorációról van szó. Keress a neten ingyenes Halloween mintákat, sablonokat (freebie). Az így letöltött mintákkal csak annyi a dolgod, hogy kinyomtatod és kivágod őket. Használj éles szikét/sniccert a minták kivágásához.

Süss!

A Halloween alkalmából készített különleges nyalánkságok nem csak finomak, hanem csúnyák is! Ez az egy ünnep, amikor nem kell szégyenkezned, akárhogy sikerül is a süteményed! Mondhatod, hogy direkt lett ilyen. Nem baj, ha szétfolyik, elkenődik, picit odaég! Süss apró süteményt, kekszet és díszítsd szemekkel, szájjal vagy figurákkal. Tedd ki a lakás különböző pontjain egy-egy tálban, így isteni illat is lesz és mellesleg jól is fog mutatni

Ijesztgess!

A tökök mellett megjelennek ilyenkor a boltokban a különböző rémisztő maszkok, pókhálók és műanyag ízeltlábú hasonmások. Vegyél pár darabot és utazz vissza a gyerekkorba, ijessz rá a szomszédokra vagy a párodra. Persze ne nagyon, csak épp egy nevetés erejéig. Az összes többi Halloween-dekorációt nyugodtan túlzásba viheted, hiszen pont ez a lényege az egész mulatságnak.

 

Forrás:femcafe.hu