gyermeki szokasok boldog felnottkorSokan talán úgy gondoljuk, hogy amikor felnőtté válunk, akkor az összes gyermeki szokásunkat magunk mögött kell hagynunk, hiszen felnőtt emberek vagyunk az istenért. Vannak azonban olyan szokások, amelyeket felnőtt korban is érdemes megtartani. Íme 7 ilyen szokás, amelyekből remélem neked is minél több jelen van az életedben.

„Soha nem növünk fel igazán, csak megtanulunk viselkedni.”

/Bryan White/

1. Az első, és legfontosabb, hogy próbálj meg hinni a csodákban!

Mind jól tudjuk már, hogy nem létezik a mikulás, a húsvéti nyuszi, a fogtündér, és karácsonykor sem a Jézuska hozza el az ajándékokat.  Viszont léteznek hétköznapi csodák. Saját magadnak kell megtalálnod a csodáidat. Most lehet, hogy azt mondod, nincs semmi csoda az életedben… De igenis van! Annyiszor említettem már az élet apró örömeit. Soha nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire fontosak ezek.  

2. Színezz!

Kutatások bizonyítják, hogy a színezés stresszoldó. Lehet venni kifestőkönyvet direkt felnőtteknek. Állítólag aki elkezdi, nem tudja abbahagyni.  Próbáld ki! És lehetőleg ne a Painttal, hanem igazi színes ceruzákkal, vagy tűfilccel.

3. Nézz mesét!

Tévhit az, hogy a mesék csak a gyerekeknek szólnak! Ahogyan azt már olvasás órán megtanultuk, a mese tanulságos, amiből felnőtt korban talán még többet tanulhatunk, mint gyermekként! A kedves szereplőket nem lehet nem szeretni, a látvány sokszor csodálatos, és engem például megnyugtat egy kedves mese egy nehéz nap után.

4. Nevess felhőtlenül!

Egy perc nevetés felér 10 perc edzéssel! Kiváló eszköz a stressz és a betegségek kezelésére! Az emberek szívesebben beszélgetnek mosolygós, nevetgélős társaikkal, sokkal barátságosabbnak tűnnek a vidám emberek.

Figyeld meg! A nevetés ragadós!

Egyik nagyobb városukban nemrég elterjedt a Kacagó villamos nevű kezdeményezés. Két egyetemista ok nélkül nevetni kezd a villamoson, mindaddig, amíg az utasok már nem bírják tovább, és ők is nevetésben törnek ki. És miért? Senki sem tudja, egyszerűen a vidám emberek sugározzák magukból a boldogságot!

5. Szeress!

A kicsik olyan határtalanul, és feltétel nélkül tudnak szeretni. Felnőtt korban miért kötjük feltételekhez a szeretetünket? Bárcsak meg tudnánk tartani ezen tulajdonságunkat. Meg kellene próbálni szeretteinket úgy szeretni, ahogy vannak, elfogadni őket.

6. Játssz!

Természetesen nem a babázásra gondolok, vagy a kisautókra. Nálunk sokszor előkerülnek a társasjátékok, a puzzlek, még a videó játékokat is szeretjük együtt játszani. Szerintem ezek a dolgok egyáltalán nincsenek életkorhoz kötve. Együtt játszhat velünk a gyerek és a nagypapa is! Nagyokat nevetünk közben, addig sem a közösségi oldalon lógunk, és együtt van a család!

7. Kézműveskedj!

Nem baj, ha nincs kézügyességed, attól még érezheted magad jól! Elég, ha kivágsz pár hópelyhet, amit aztán lefújsz műhóval. El sem lehet rontani. De természetesen az internet tele van jobbnál jobb ötletekkel. Különösen így ünnepek előtt!

Forrás: http://index.hu/index2/#bloghu/guruboy/2016/01/04/7_gyermeki_szokas_amit_felnott_korban_is_erdemes_megtartani