Az ESZTRÁD SZÍNHÁZ és a MAGYAR SAKKOZÁSÉRT ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATOT HIRDET 5000 darab színházi történelem jegy elnyerésére az egyedülálló látványvilágú, múltidéző történelmi képeskönyv az „Itt élned, halnod kell” történelmi rockmusical a honfoglalástól napjainkig című előadás ingyenes megtekintésére a Hősök terén 2016.06.16-án, 20:30-as kezdéssel.

 

 

 

Az “Itt élned halnod kell” című látványos történelmi utazás a honfoglalástól a rendszerváltozásig idézi meg a magyar történelmet, annak kiemelkedő nagy időszakait.
3-4 perces dalok segítségével egymás után idéződnek meg olyan történelmi korok, mint a honfoglalás, István király, László király, vagy IV. Béla király kora, a tatárjárás, az Anjou-lovag kor, a Dózsa parasztháború, a mohácsi csatavesztés, az 1456-os Nándorfehérvári diadal, Mátyás király kora, a 150 éves török hódoltság, Buda visszavétele 1686-ban, a Rákóczi szabadságharc, a reformkor, az 1848-as forradalom, a kiegyezés időszaka, a századforduló, az első világháború, a két világháború közötti időszak, a második világégés, az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd pedig az 1989-90es rendszerváltozás.
A pályázatunk célja: hogy a történelem iránt érdeklődő középiskolai, főiskolai és egyetemi hallgatók és oktatók lehetőséget kapjanak a produkció megtekintésére, részesei legyenek a magyar történelmet bemutató zenés műsornak.

Mi már csak a teendő?

– maximum 3 mondatban kell kifejteniük gondolatukat 1956-ról.
és/vagy
– egy családi fényképet kell beküldeni a http://memento1956.hu/ oldalon, melynek köze van 1956-hoz. (Ez lehet családi archívumban őrzött fénykép, vagy a pályázó
saját alkotása, mely valamilyen kapcsolatban áll 1956-tal.)

Bővebb információ: http://memento1956.hu/ oldalon

A pályázat kiírása az Esztrád Színház és a Magyar Sakkozásért Alapítvány által erre a pályázatra létrehozott http://www.memento56.hu/ oldalán található.

A pályázat lebonyolítója az Esztrád Színház.

A jegyeket a Magyar Sakkozásért Alapítvány ajánlotta fel.

Pályázz és várunk szeretettel:

Esztrád Színház csapata