Lehetőleg ne a kora hajnali órákra időzítsük a tankolást.

A koronavírus-járvány terjedése felgyorsult az elmúlt hetekben, ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy különleges jogrendet (a veszélyhelyzet a különleges jogrend egyik fajtája) és éjszakai kijárási korlátozást vezet be november elejétől, ezt Orbán Viktor miniszterelnök még november 3-án jelentette be. 6 nappal később még szigorúbb intézkedések bevezetéséről rendelkezett a kormány, a járvánnyal kapcsolatos legújabb kormányzati korlátozó rendelkezés értelmében mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni november 11-től kezdődően minden nap este 8 és reggel 5 óra között.

Mit szabad?

Bizonyos esetekben viszont autóba ülhet az ember ebben az idősávban is. A lakhely vagy szálláshely elhagyható:

  • munkavégzés céljából,
  • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
  • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal (pl. lakástűz esetén).

Akkor is autóba lehet pattanni este 8 és reggel 5 között, ha éppen fordított eset forog fenn, vagyis nem munkába megyünk, hanem pont a munkahelyünkről vagy a munkavégzés helyéről tartunk éppen hazafelé.

A jogrend nem korlátozza az éjjel-nappali kisboltok, a benzinkutak és a kora hajnalban nyitó pékségek életét, hiszen oda munkavégzés céljából is mennek emberek kora reggel. Ezek az egységek maguk dönthetnek a nyitvatartásukról, pár biztosan bezár, hiszen a forgalmuk minden bizonnyal csökkenni fog este 8 és reggel 5 között.

Bővebben: https://alapjarat.hu/hasznos-infok/kijarasi-korlatozas-milyen-esetben-ulhetek-autoba-este-8-es-reggel-5-kozott
Forrás: alapjarat.hu