Középiskolai ismeretterjesztés XXI.századi show elemekkel Műszaki és természet- tudományos roadshow-n a Magyar Innovációs Szövetség THE programja és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája

A Magyar Innovációs Szövetség THE – Tudományos – Hasznos – Emberi –  programja országjáró sorozatában középiskolákat látogat meg a műszaki és természettudományok népszerűsítése céljából. A releváns érdeklődésű, szakterületű középiskolások orientálása ezen hiányszakmák felé segítséget nyújthat egy sikeres életpálya felé való elindulásban. A kezdeményezés egyik kiemelt felsőoktatási partnere a tatabányai székhelyű Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF), amely főként mechatronikai és energetikai képzéseivel a régió kiemelkedően magas színvonalú műszaki oktatást nyújtó felsőoktatási intézményének számít. A MÜTF különösen fontosnak tartja a középiskolás diákok információkkal való ellátását, támogatását a jövőjük megtervezésében. Az együttműködés a kutatás-fejlesztés és az innováció jelentőségét hangsúlyozza, valamint a MÜTF képzéseinek bemutatását is tartalmazza.
Április 22-a a Föld napja, ennek jegyében Tatán, a Bláthy Ottó Szakközépiskolában,  majd ezt követően április 23-i oroszlányi, Lengyel József Gimnázium és Szakközépiskolában megtartott, valamint az április 27-én, Tatabányán, a Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnáziumban kerül sor a másfél órás interaktív előadásokra.
Minden helyszínen a Magyar Innovációs Szövetség THE programjának rövid ismertetése után kerül sor két sikeres fiatal kutatók, mérnökök által megtartott rövid előadásra, ahol a Microsoft képviselője, valamint az ELTE geográfus-planetológusa szólal meg. A program tartalmazza a műszaki felsőoktatásba való bejutás stratégiáit, amiről a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektor helyettese, a műszaki képzés vezetője beszél a végzős diákoknak. Az előadás izgalmas és interaktív formában hasznos és szórakoztató ismeretekkel fogja gazdagítani a fiatalokat –  elhelyezkedési és munkaerőpiaci gyorstalpalóval a meghívott fejvadász cég képviselője, míg izgalmas és látványos  természettudományos kísérletek végrehajtásával a Csodák Palotájának munkatársának jóvoltából.

Az előadás végén a hallgatók jelentkezhetnek a THE-MÜTF klubjába, mely számos műszaki és természettudományos eseményen és pályázaton való részvételt biztosít a diákok számára térítésmentesen.
www.mutf.hu , www.the-online.hu  

Helyszínek és időpontok:
Április 22 Tata, Bláthy Ottó Szakközépiskola, 12:30
Április 23 Oroszlány, Lengyel József Gimnázium és Szakközépiskola, 13:30
Április 27 Tatabánya, Tatabányán, a Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnázium, 14:00