Elérhető a felvételi előtt álló fiatalok döntését segítő, vagyis a felsőoktatási intézmények képzési listáját tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2011. szeptemberben induló képzések című kiadvány érettségizetteknek és diplomásoknak szóló köteteinek hivatalos kiegészítése.

A képzések kínálata 13 alapképzési, 84 mesterképzési, valamint 27 felsőfokú szakképzési lehetőséggel bővült, mely változások a www.felvi.hu oldaláról tölthetők le.

 

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében található meg minden olyan információ, változás, módosítás, meghirdetett új képzés, ami a 2010. december 15-én boltokba került kiadványokból kimaradt. Az Educatio Nonprofit Kft. felhívja a felvételizők figyelmét arra, hogy a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2011. szeptemberben induló képzések Érettségizetteknek, illetve a Mesterképzések felsőoktatási felvételi tájékoztatója 2011. szeptemberben induló képzések Diplomásoknak köteteket és a megjelent kiegészítést együtt kell figyelembe venni. Ezért a Felvi honlapján a hivatalos kiegészítésnek megfelelően frissültek a meghirdetéseket tartalmazó adatbázisok is, de a közlemény szövege külön is letölthető.
Az előző évhez hasonlóan idén is a mesterképzésre jelentkezők lehetőségei bővültek, ők több mint nyolcvan új meghirdetés közül választhatnak, amelyek harmada szakképzettséget nyújtó képzést takar. Emellett 13 új alapképzési lehetőséget hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, és 27 felsőfokú szakképzés közül is választhatnak a jelentkezők. Érdemes átnézni újra a felsőoktatási intézmények meghirdetéseit, hiszen több egyetem és főiskola is módosította a felvétel feltételeit, az irányszámokat, a vizsgakövetelményeket, vagy éppen a szakirányokat. A mesterképzések esetében előfordulhat, hogy a pontszámítás menetén, vagy a költségtérítés összegén változtattak, esetleg visszavonták egyes képzések meghirdetését.
A kiegészítés a www.felvi.hu honlap mellett megjelent az Oktatási Hivatal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oldalán is.
(www.edupress.hu)