A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és tagszervezetei Klímaőrjárat címmel vetélkedőt hirdetnek 10-14 éves diákoknak. A programban részt vevő iskolás csapatok hat hónapon keresztül, négy fordulóban mérhetik össze tudásukat. A legjobbak a 2009. április 22-én, a Föld Napján tartott záróvetélkedőn versenyezhetnek a program fődíjaiért.

A Klímaőrjárat célja, hogy játékos formában növelje a diákok ismereteit és aktivitását a környezettudatos életmóddal és az energiafelhasználással kapcsolatban. Az idei program egy több éves hagyomány folytatása. Tavaly több mint ötven csapat vett részt a pályázatban az ország minden tájáról.
„A nagy érdeklődésre való tekintettel idén már 2500 általános iskolába juttattuk el a felhívást, és igyekeztünk még változatosabb feladatokkal színesíteni a programot – foglalta össze Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlati programvezetője.
A 3-5 fős diákcsapatok jelentkezését a www.eghajlatriado.hu címen várják a szervezők, ahol a versenyről is bővebb információt találhatnak a jelentkezők. A honlapon a vetélkedősorozaton részt vevő csapatok az aktuális eredményeket is nyomon követhetik.
(www.edupress.hu)