Folytatódik az életmentés oktatását támogató programÉvente körülbelül 25 ezren vesztik életüket Magyarországon hirtelen szívhalálban – mondta el Székely Tamás egészségügyi miniszter december 8-án, Budapesten, amikor átadták a laikus életmentés oktatásának megszervezésére és félautomata defibrillátorok beszerzésére irányuló pályázat nyerteseinek oklevelét – olvasható az MTI információi nyomán a népszava.hu-n.

A pályázás első köre júniusban zárult le, a Te vagy JElen, te tudSZ segíteni (JESZ) mottót viselő program azonban folytatódik.

 

Életeket menthet az időben érkező laikus segítség is, ha a szívhalál fenyeget – hangzott el az oklevelek átadásakor. Eddig összesen 120 millió forintra lehetett pályázni, mely összegből összesen 89 életmentő pontot hoztak létre. Emellett a pályázati összegből több mint ezer tanár és más szakember vehetett részt újraélesztést oktató képzésben.
Az emberi élet értékének eszméjét az oktatás által a diákoknak is át kell adni – mondta el az oklevelek átadásakor Arató Gergely, oktatási tárca államtitkára. (Forrás: MTI, nepszava.hu)
(www.edupress.hu)