Az allergia ilyenkor tavasszal nemcsak a felnőtteknek, a gyerekeknek is tud kellemetlen perceket okozni. Egy nemrég publikált tanulmány adatai szerint az allergia napközben és éjszaka is kínozza a kicsiket, ezzel különböző problémákat (alvászavar, fáradtság) okozva nekik.

Orvosok és pácienseik is egyetértenek abban, hogy a tavasz a legrosszabb az allergiás időszakok közül.

A gyermekek allergiás tünetei elég súlyosak ahhoz, hogy akadályozzák őket napi tevékenységeikben, és hogy megzavarják az alvási ciklusaikat – derült ki a Sepracor Inc. felméréséből.

A felmérésben részt vett allergiás gyermekek 29 százalékánál számoltak be komoly alvási gondokról. "Bár a gyermekek tünetei nem sokban különböznek a felnőttekétől, az allergia mégis több gondot okoz a kicsiknek, elsősorban az alvási ciklus megzavarása miatt" – nyilatkozta Dr. Jay Portnoy az Amerikai Allergia- Asztma- és Immunológiai Társaság elnöke.

Az allergiás gyermekek szülei szerint az allergia a gyerekek iskolai teljesítményére is káros hatással van. A felmérésben részt vett gyerekek több mint fele gyógyszeres kezelésben részesül, amely azonban gyakran nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Az Amerikai Asztma és Allergia Alapítvány adatai szerint az allergia a leggyakoribb krónikus megbetegedés gyermekeknél.

Forrás: stop.hu