A séta egy olyan mozgásforma, mely jót tesz a szívnek, kardió edzés is egyben és boldogsághormonokat szabadít fel.

Edzőtermi mozgás kontra séta

Legyünk önmagunkkal őszinték: milyen gyakran megyünk le az edzőterembe?A séta ingyen van,nem fogyasztunk bele benzint,nincs szükség hozzá pénzre és mégis egyfajta kardió mozgás. Persze egy személyi edzőtől segítségével, felügyelet mellett több izomcsoportot is megmozgatunk, de ha valóban fogyni akarsz a séta jó kezdőfeladat ehhez az elhatározáshoz.

De én edzett akarok lenni,nekem a séta kevés!

Ez attól függ,mennyire akarsz fitt lenni. Ha egy élsportoló szintjén,akkor tényleg nem elég,ha azonban egyszerűen csak normális testsúlyt szeretnél és egy kis edzettséget,akkor elég.

Hogyan sétáljak,hogy fogyhassak?

A megtett távolság a lényeg a sétánál,nem a gyorsaság .Például : ha egy 70 kg körüli nő 5-6 km/h sebességgel sétál,akkor 90 perc alatt 400 kalóriát éget el.

A séta izmosít,fokozza az anyagcserét,enyhíti a stresszt,energikusabbá vállunk és jobban alszunk tőle. Ezek mind azok a tényezők,melyek a fogyáshoz szükségesek.

Honnan tudom,hogy jól csinálom?

A napi 60-90 perces séta még nem azt jelenti,hogy nassolhatsz bármit,ami jól esik. Arra elegendő,hogy a megfelelő diéta mellett fogyni tudj. Ha sokat sétál érdemes egy lépésmérőt vásárolni,így tudod ellenőrizni a megtett távokat.

Forrás: fogyinfo.hu