A hézagok lezárása és a további szigetelés egy nagyszerű és önállóan elvégezhető beruházás. A legnagyobb hézagokat a tetőtérben és az alagsorban találhatjuk.

1.Szigetelje otthonát
A hézagok lezárása és a további szigetelés egy nagyszerű és önállóan elvégezhető beruházás. A legnagyobb hézagokat a tetőtérben és az alagsorban találhatjuk. Ha ablakcserét tervez, válasszon a legjobb szigetelést biztosító termékek közül. Ha nem tudja, hol kezdjen a szigeteléshez, forduljon szakemberhez, aki megtalálja a hőveszteséget okozó helyeket és felbecsüli a ház teljes energiahatékonyságát. Ezekkel a lépésekkel egész évre kényelmesebbé teheti otthonát, energiát takaríthat meg, ezzel csökkentve az üvegház hatású gázok kibocsátását.

2.Használjon zöld energiát
A zöld energiák környezetbarát elektromosságot jelentenek, melyeket megújuló energiaforrásokból állítanak elő, mint a szél és a nap. Két módja van, hogy zöld energiát használjon: vehet, de át is alakíthatja otthonát, hogy így saját zöld energiáját állítsa elő. Erre számos lehetőség kínálkozik, mely a hagyományos elektromossághoz képest számos környezetvédelmi és gazdasági előnnyel fog járni Ön és környezete számára.

3.Csökkentés, újrafelhasználás és feldolgozás
Ha közösségében van újrafelhasználási program, dolgozza fel újságpapírjait, szórólapjait és más termékeket. Vásároljon és használjon olyan termékeket, melyek feldolgozhatóak, vagy újrahasznosíthatóak. Ráadásul ezzel a feldolgozóiparnak is segít. Ezzel energiát takaríthat meg és csökkenti a kibocsátást, mivel a megvásárolt termékek gyártása, az alapanyag kitermelése és a hulladék kezelése szennyezéssel jár.

  Forrás: Servian