Októberben folytatódik a 10-12 éves gyerekeknek rendezett Kinder Joy of moving Tenisz Kupa, a fiatal teniszezők a Pécs Városi Tenisz Club pályáján mérhetik össze ügyességüket és sportszerűségüket. A pécsi fordulóról már a spanyolországi Rafa Nadal Sportcentrumban megrendezendő nemzetközi döntőbe jutnak tovább a nyertesek.

 

Az elmúlt hónapok kényszerszünete után a Kinder Joy of moving program 2020-as teniszbajnoksága egyedülálló lehetőséget jelent a mozgás örömének megünneplésére. A mérkőzéseket ugyanazzal a győztes képlettel rendezik meg, mint mindig: a meccseket játékvezetők nélkül játsszák, ami egyszerre alkalmas a fair play megszerettetésére, és az önbizalom, valamint a mások iránti bizalom, elfogadás fejlesztésére. A koncepciónak megfelelően minden verseny végén Fair Play kupával is díjazzák azokat a fiatal sportolókat, akik kitűntek sportszerűségükkel.

A bajnokság magyarországi eseményeinek megrendezésében komoly segítséget nyújtott a Magyar Tenisz Szövetség, illetve több hazai professzionális teniszklub: a budapesti ETC, a székesfehérvári Kiskút TK, és a szintén fővárosi Pasarét TK. Október 3-5 között egy újabb helyszínen, a Pécs Városi Tenisz Club csarnokában rendezik a következő fordulót, ahol a fiatal sportolók pályára léphetnek. A futam nyertesei a Nemzetközi Masters-be kerülnek, amelynek döntője 2020. november 3-án lesz a Mallorca szigetén, a Rafa Nadal Sportcentrumban.

A nemzetközi döntőn 14 ország – Ausztria, Belarusz, Bulgária, Horvátország, Franciaország, Magyarország, Izrael, Olaszország, Luxemburg, Málta, Lengyelország, Monaco, Románia és Ukrajna – fiatal versenyzői vesznek majd részt, és a mérkőzéseket szintén a már ismert módon, játékvezető nélkül játsszák. Az idei gála házigazdája Európa egyik leghíresebb teniszezője, a Davis-kupa nyertes Ivan „Ljubo” Ljubičić lesz, aki a rendezvényen a sportszerűség, az egymás iránti bizalom és a rendszeres testmozgás fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét.

A Kinder Joy of moving Tenisz Kupa kezdeményezés Olaszországból indult el 2006-ban, a teniszcsillag Rita Grande és a Kinder Joy of moving szervezőinek közös ötleteként. Az utóbbi években a program egyre inkább nemzetközivé vált, egyre szélesebb körben népszerűsítve az aktív életmódot a fiatalabb generációk számára. Az előző néhány év eseményein a döntősöknek olyan világhírű teniszcsillagokkal nyílt alkalma megismerkedni, mint Francesca Schiavone, Flavia Pennetta, Sara Errani, Jo-Wilfried Tsonga, Fabio Fognini, Simone Bolelli, Corrado Barazzutti és Nicola Pietrangeli, valamint Patrick Mouratoglou edző.

KINDER JOY OF MOVING: A KINDER TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROJEKTJE A JÁTÉKOS FEJLŐDÉST TÁMOGATJA