Egyes állatok több gondozásra szorulnak, mint mások. Születhetnek végtagok nélkül, súlyos sérüléseket szenvedhetnek, amputációra szorulnak, vagy az idős kor sajnálatos mellékhatásaitól szenvednek. Derrick Campana, a Pennsylvania Egyetem egykori hallgatójának startupja, a Bionic Pets az ő életüket szeretné könnyebbé tenni.

A Bionic Pets szolgáltatása egyedülálló, mert világszerte elérhetővé teszi az állatok számára készített gyógyászati segédeszközöket: öntőformáikat bárhova kiszállítják, majd a beküldött minta alapján legyártják a megfelelő eszközt Kaliforniában.

 

Állatbarátként kezdte, világméretű kezdeményezésig jutott

Campana ötlete egy személyes élményéből adódik, amikor is egy emberi protéziseket gyártó intézmény irodájában dolgozott 2004-ben, ahova egy állatorvos lépett be egy Charles nevű fekete labradorral. Charles deformált lábakkal született, az orvos pedig szeretett volna protézist készíttetni számára. Nagy állatbarát lévén Campanának sikerült megoldania, hogy a kutya megfelelő eszközt kapjon, ami óriási sikerélménnyel töltötte el. Miután rövid Google-keresés során rádöbbent arra, hogy senki nem foglalkozik ilyen jellegű problémákkal, elhatározta, hogy belevág a projektbe.

Bővebben: https://newtechnology.hu/megfizetheto-proteziseket-keszit-egy-startup-allatok-szamara/

Forrás: newtechnology.hu