LEINER LAURA: Szent Johanna gimiLeiner Laura új, tiniknek szóló sorozata nemcsak attól egyedi, hogy szerzője fiatal magyar írónő, hanem azért is, mert manapság a piacon intenzíven jelen lévő vámpíros, fantasy, ezoterikus, természetfölötti könyvek mellett üde színfoltot képvisel.

A Szent Johanna Gimi egy sorozat mai magyar fiatalokról, fiatalok számára.

A regény során a fiatal főszereplő Rentai Renáta naplóján keresztül ismerkedhetünk meg a mai gimnazisták életével, gondjaival, örömeivel. A Szent Johanna Gimi ugyan nem egy átlagos gimnázium, inkább egy olyan ideális hely, ahova mindenki szívesen járna, de a különböző karaktereken keresztül, mindenki rátalál saját gimnáziuma tipikus tanáraira és diákjaira. A tanárok között felfedezhetjük a szigorú és tiszteletet parancsoló irodalomtanárt és a nagyon lelkes, kedves és megengedő osztályfőnököt egyaránt.

LEINER LAURA: Szent Johanna gimiA padsorokban ülő diákok között is megtalálhatóak a tipikus karakterek, az ultra stréber Kinga, a butácska, de nagyon meleg szívű legjobb barátnő Virág, a szuperintelligens, különc Arnold és természetesen a nagymenő, a tantárgyakra kevéssé odafigyelő fiúcsapat.

A főszereplő Renáta okos és szorgalmas lány, aki kissé félénk ugyan, de nagyon jól képviseli a mai fiatalság útkeresésének viszontagságait, középpontban a szerelemmel, reménykedéssel, vágyakozással, csalódással.

A regény a mai fiatalság stílusában íródott sok humorral, és természetesen nem hiányozhatnak belőle az iskolabulik, a mai trendi zenék,a sulirádió, a suliújság, a gördeszka, az osztálykirándulás, a zenélés, az msn, a facebook, mySpace és egyéb mai vívmányok.

A sorozat 8 kötetes lesz, egy kötet egy félévet ölel fel, így tanúi lehetünk a szereplők fejlődésének, változásának a 4 gimnáziumi év során.

 

Egy sorozat a való életről

Egy sorozat, amely itt és most játszódik

Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna

Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások

A történet rólad is szól!