Naponta kapjuk a leveleket olvasóinktól, amiben fotókkal, videókkal támasztják alá a szelektív gyűjtőszigetek állapotának tarthatatlanságát. Valamint azt a tényt, hogy az illetékes hatóság semmit nem tesz az ügy érdekében.

Budaörsi lakostól kaptuk az alábbi levelet. „Volt alkalom megfigyelni, hogy a helyi cég alkalmazottjai, amely cég a mellényén a „Tisztább Budaörsért” feliratot viseli, nem hogy nem takarítja a szelektív hulladékgyűjtő környékét, ami egyébként kötelességük lenne, hanem még maguk is hozzájárulnak a vizuális és valós környezetszennyezéshez akkor, amikor eldobálják el azokat a szemétfajtákat, amik épp nem abba a körbe esnek,amit szállítanak.

Az is a BTG hibás működtetésének része, hogy előbb érkezik a mindenes platós kocsi -ami a kézzel jól mozdítható szemetet ugyan elviszi, de az apróbb, szél által a környéket beteríthető szemetet ott felejti-, és csak utána érkeznek a kukaborítók, akik munkájuk során újabb apró szemetet hagynak a környéken. Szemmel láthatólag ez nem zavarja őket. Pedig közterületen szemetelni még nekik sem szabad!

A hulladék szállítása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék szállítójárműbe való ürítésekor, illetőleg a szállítás folyamán ne szóródjon és más környezet-terhelést ne idézzen elő.

A hulladék összegyűjtése során a gyűjtőedényt lecsukott fedéllel kell arra a helyre visszahelyezni, ahonnan a Szolgáltató felvette, a hulladék szállítása során keletkező sze­metet, illetve egyéb szennyeződéseket a Szolgáltató köteles haladéktalanul eltávolítani, az eredeti környezeti állapotot helyreállítani, amennyiben azok tevékenysége során, vagy azzal kapcsolatban álltak elő.

 

Forrás:szelektiv.hu