Napelemes játék készletOktató, nevelő, munkához nyújthat segítséget egyedülálló játékcsalád, melynek segítségével – taneszközként használva – a gyermekeknek a saját életkoruknak megfelelő eszközzel tudjuk megmutatni, hogyan hasznosul a napenergia, hogyan is képes működésbe hozni a nap energiája egy pici napelemet és ezen keresztül egy játékot!

A XX. század végén még csak sejteni lehetett, hogy milyen következményekkel járhat az emberiség önpusztító életvitele, a föld ásványi anyag tartalékainak kizsigerelése és mindez hogyan befolyásolja életünket.

Napjainkban már kézzelfogható valósággá váltak a különböző szélsőséges időjárási viszonyok, a rengeteg csapadék és az egymást érő légköri frontok megjelenése, azaz a klímaváltozás. Mindez bizonyíthatóan a környezetszennyezés eredménye. Az ökoiskolák iskolafejlesztő munkájuk és a jövő generációk nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartva szem előtt, hozzájárulnak a környezettudatosabb életvitel kialakításához.
A föld ásványanyag készletének kizsigerelésén túl ismerünk más lehetőségeket is ami alkalmas az emberiség egyre növekvő energiaszükségleteinek kielégítésére.

Ilyen például a napenergia felhasználhatósága, melyet egyre szélesedő területeken alkalmaznak ma már eredménnyel.
Hol máshol, ha nem az iskolában – érdemes elkezdeni a tanítását és az életmódba, gondolkodásba való beépítését ennek a fontos kérdésnek.  
Napelemmel működő, oktató és készségfejlesztő, összeszerelős játék. Az egyes játékok elemekre bontva vannak a csomagban és szerelési útmutató alapján könnyen összeállítható. Egy játék elemei többféle eszköz összeállítására is alkalmas.
A gyermek játékos formában tanulja meg, hogyan is működik a világ, megfigyel, utánoz és az egyénisége részévé válik az adott cselekvés.

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet : Ökoiskola Hálózata

Megvásárolható: 6in1 Napelemes robot készlet

 

 

Forrás:szelektiv.hu