A Grüner See, Stájerország talán legizgalmasabb látványossága ugyanis egy olyan tó, ami csak időszakosan látogatható. Nem lezárás miatt, hanem mert télre egész egyszerűen eltűnik a vize.

A cím hallatán felettébb különös, hogy habár a zöld tó Ausztria egyik legcsodálatosabb kirándulóhelye, mégis alig hallani róla.

A zöld tó csodájára először egy profi fotós által közzétett képen akadtam rá valamelyik közösségi oldalon. Az első gondolatom az volt, hogy ehhez az élményhez minimum Kanadáig kellene utazni, amikor pedig a bejegyzést tovább olvasva megláttam, hogy a szomszédos ország egyik – ha nem a legszebb – turista útvonala és látványossága, akkor gondolkodás nélkül a fejemben már az oda utat kezdtem el tervezni.

Ez az a fajta izgalmi állapot, amit csak az utazás élménye ad, arról a semmihez sem fogható érzésről nem is beszélve, amit akkor tapasztalsz meg, amikor a képet teljes valójában is meglátod. Ilyenkor mindig magával ragad a gondolat, hogy mennyi szép hely vár még felfedezésre!

 

GRÜNER SEE – AUSZTRIA EGYIK LEGCSODÁLATOSABB KIRÁNDULÓHELYE

Grüner See, azaz a Zöld tó mindösszesen 300 kilométerre van kicsiny hazánktól. Így kényelmesen akár többszöri megállással is körülbelül 4 óra alatt megtehető ez a csodálatos út. Ha meg kellene fogalmaznom egy mondatban mit ad ez a látvány: A természet csodálatos színjátéka a víztükör árnyalatainak folyamatos változása. Kihagyhatatlan élmény!

Bővebben:  https://igenyesferfi.hu/eletmod/gasztro-utazas/a-zold-to-nyomaban-ausztria-egyik-legcsodalatosabb-kirandulohelye.php

Forrás: igenyesferfi.hu