2020. február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy mely iskolákba jelentkezzenek.

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

A központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményei elérhetők az OH honlapján. Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 49,0; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,1 pontot értek el. (A korábbi évek adatai is elérhetőek az oktatas.hu felületén).

Forrás: https://www.oktatas.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/februar_19_jelentkezes_kozepfoku_intezmenyekbe/