A héten újranézhetjük a Négy esküvő és egy temetést, a Csokoládét és A szerelem hullámhosszánt is.

Hétfő: Rád vagyok kattanva

Volt idő, amikor nem létezett romantikus vígjáték Freddie Prinze Jr. nélkül! A Rád vagyok kattanva című romkomban ő alakítja Alt, aki épp most esik át az első szerelem viszontagságain: megtudja, milyen durván földhöz tudja vágni az ilyesmi embert. Csak piál és dumál a haverokkal valami lepattant lebujban.

 

Monk (Zak Orth) például épp azt közli, hogy egy pornófilmben hegesztett két és fél rugóért, aztán fogad Hicksszel (Shawn Hatosy), hogy nem tudja felszedni azt a helyes kis csajt. Al közben meg csak nézi, hogy ezek mekkora idióták, de a szájára fagy a mosoly, amikor a zenegépnél meglátja Imogent (Julia Stiles), és eláll a lélegzete, másról nem is beszélve. A filmben olyan sztárok is feltűnnek, mint Selma BlairRosario Dawson és Ashton Kutcher.

Kedd: Csokoládé

A Csokoládé vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével. Lansquenetben ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher (Juliette Binoche) érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait.

Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek csakhamar teljesen át is adják magukat érzékeik csábításának. Mások viszont, mint Reynaud grófja (Alfred Molina), a nemesség helyi dísze, elszánt ellenségévé válnak. Reynaud meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadságot. Utóbbiak közé tartozik Roux (Johnny Depp) is.

Szerda: A szerelem hullámhosszán

A ’90-es években Tom Hanks és Meg Ryan három filmben is eljátszották a fiatal szerelmeseket: először az 1990-es Joe és a vulkánban, aztán 1993-ban jött A szerelem hullámhosszán, míg végül 1998-ban A szerelem hálójáb@an.

 

A szerelem hullámhosszán tökéletes romantikus vígjáték karácsonyra. Egy seattle-i kisfiú betelefonál a Sleepless in Seattle című éjszakai rádióműsorba, és segítséget kér, hogy az őt egyedül nevelő édesapja végre találjon magának valakit. Annie (Meg Ryan) is hallgatja a műsort, és teljesen elvarázsolják a kisfiú megindító szavai. Bár esküvő előtt áll, úgy érzi, a Nagy Ő szólt hozzá az éteren keresztül, így elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi ezt az ismeretlen férfit – akit a rádióműsor óta nők százai bombáznak szerelmes levelekkel!

 

Bővebben: https://port.hu/cikk/tv/hangolodj-jobbnal-jobb-romantikus-filmekkel-a-valentin-napra/article-63626

Forrás: port.hu