A közelgő költészet napja alkalmából és a járványveszély miatt kialakult helyzetre való tekintettel online versmondásra hívják az irodalomkedvelőket a Békéscsabai Jókai Színház művészei.

A legjobb felvételek folyamatosan megjelennek facebook- és weboldalukon.

A Békéscsabai Jókai Színház felhívása:

Kérjük kedves nézőinket – otthon ülve, szobafogságra ítélve, az online térben kalandozva – kapcsolódjunk össze! Osszák meg velünk kedvenc versüket, prózájukat, hogy a színházi kényszerszünet idején se maradjunk költészet, művészet, kultúra nélkül! Ápoljuk így is a magyar nyelvet, költészetet határon innen és túl!

Mobiltelefonon készítsenek maximum négy perces, minimum HD-minőségű felvételt, ami lehet próza, vers, saját mű, műfaji megkötés nélkül, klasszikus vagy kortárs, magyar vagy külföldi szerzőtől. Válasszanak politikamentes művet, és mellőzzék a bántó, sértő tartalmat, stílust! Mindenki beküldheti felvételét korhatártól függetlenül a következő címre: nemethgabriella@jokaiszinhaz.hu. Hangfájl is jöhet, de akkor a képi megoldást hozzá a beküldőnek kell megoldania. Beküldési határidő: 2020. április 11.

Bővebben: https://szinhaz.org/csak-szinhaz/csak-szinhaz-videk/2020/03/23/versek-a-vesztegzarbol-online-versmondasra-hiv-a-bekescsabai-szinhaz/

Forrás: szinhaz.org