Terminátor - Megváltás (mozi)A világvége után, a civilizáció romjai között az emberek még tartják utolsó állásaikat. John Connor (Christian Bale) tudja, hogy az ő dolga az emberiség szabadságharcának élére állni.

Aktív képAktív kép

Ám a jövő nem olyan, mint amilyenre számított – a jóslatok nem teljesednek be, és ez részben a rejtélyes Marcus Wright (Sam Worthington) megjelenésének köszönhető.A férfi maga sem érti, hogy került 2018-ba, legutolsó emléke az, hogy a halálos ítéletének végrehajtására vár. Connor nem tudja, a jövőből vagy a múltból érkezett-e a jövevény, de azt sejti, hogy fontos feladata van.

A két férfi párhuzamos utakat jár: kalandok hosszú során keresztül mindketten eljutnak a világot uralma alá hajtó, terminátor-hadsereget irányító Skynet központjába, ahol együtt néznek szembe azzal a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

 színes magyarul beszélő amerikai-német-angol sci-fi akciófilm, 130 perc, 2009
16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Joseph McGinty Nichol (McG)
forgatókönyvíró: Jonathan Nolan, Anthony E. Zuiker, Shawn Ryan, Paul Haggis, John D. Brancato, Michael Ferris, Gale Anne Hurd, James Cameron
zeneszerző: Danny Elfman
operatőr: Shane Hurlbut
producer: Derek Anderson, Moritz Borman, Victor Kubicek
vágó: Conrad Buff

szereplő(k):
Christian Bale (John Connor)
Anton Yelchin (Kyle Reese)
Sam Worthington (Marcus Wright)
Bryce Dallas Howard (Kate Connor)
Moon Bloodgood (Blair Williams)
Common (Barnes)
Helena Bonham Carter (Serena)
Roland Kickinger (T-800)
A film értékelése: 7,9/10 (57 szavazat)

Bemutató dátuma: 2009. június 4. (Forgalmazó: Intercom)

Forrás: