Halálkeringő (mozi)Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.

Aktív képAktív kép

A romok tetején Elza (Dobó Kata) a megtört rendőrnő roskad magába, kinek lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett, szintén rendőr férjével (Patrik – Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával (Alex – Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért.

Bukott hősnőnknek váratlanul kétes “megmentője” érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, (Kern András) a nyomozólegenda személyében. A látogatás erőtlen ürügye a lány harmincadik születésnapja és még egy “apróság”. Szépre tervezett találkozásuk azonban rövid úton klausztrofób kergetőzésbe csap át, amikor is az érzékeny szimat számára nyilvánvalóvá válik, hogy Elza jelene szörnyű titkokat rejt.

 

színes, magyar thriller, 100 perc, 2010

16 éven aluliak számára nem ajánlott

 

rendező: Köves Krisztián Károly

forgatókönyvíró: Szabó István

zeneszerző: Rakonczai Viktor, Kovács Áron Ádám

operatőr: Dobóczi Balázs

producer: Kovács Gábor, Pataki Ági

vágó: Fiers Ádám

 

szereplő(k):

Dobó Kata (Elza)

Kern András (Rusty)

Lengyel Tamás (Alex)

Mészáros Béla (Patrik)

Újlaky Dénes (díjbeszedő)

 

Bemutató dátuma: 2010. január 14. (Forgalmazó: Szuez Film Kft.)

Forrás: