HA/VER (mozi)Nem baj, ha nem vagy tökéletes. A jó szándék is elég. Légy te is szuperhős! Dave (Aaron Johnson) már elég képregényt olvasott ahhoz, hogy úgy érezze, mindent tud a gonosz legyőzéséről. Elhatározza, hogy ő is beáll példaképei seregébe: szuperhőssé fejleszti magát. Vesz egy zöld ruhát, választ egy menő nevet, és nekivág a nagy kalandnak, hogy megtisztítsa városát a bűn mocskától.Aktív képAktív kép

Azonban semmilyen szuperképessége sincs, ráadásul kissé ügyetlen is, ezért könnyen lehet, hogy a testhez álló zöld ruha nem lesz elég feladata teljesítéséhez. Különös felbukkanásának mégis híre megy. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ha/Ver egyre merészebb helyzetekbe kerül. Egyik életveszélyes akciója során egy elszánt apuka (Nicolas Cage) és kislánya sietnek a segítségére, akik szintén jelmezt viselnek, és nem is akármilyet.

A helyi maffiafőnök (Mark Strong) azonban hamar megelégeli az állítólagos szuperhősök buzgóságát. Egy ravasz tervet eszel ki ellenük, hogy végleg eltüntesse az útjába kerülő álarcosokat.

színes, feliratos, amerikai-angol akció-vígjáték, 117 perc, 2010

16 éven aluliak számára nem ajánlott

DTS

 

rendező: Matthew Vaughn

forgatókönyvíró: Matthew Vaughn, Jane Goldman

zeneszerző: Ilan Eshkeri

operatőr: Ben Davis

producer: Adam Bohling, Tarquin Pack, Brad Pitt

vágó: Eddie Hamilton, Jon Harris

 

szereplő(k):

Aaron Johnson (Dave Lizewski / Kick-Ass)

Nicolas Cage (Damon Macready)

Mark Strong (Frank D’Amico)

Chloe Moretz (Mindy Macready / Hit-Girl)

Christopher Mintz-Plasse (Chris D’Amico / Red Mist)

 

Bemutató dátuma: 2010. június 17. (Forgalmazó: Intercom)

Forrás: