A sikeres Hajónapló című sorozat négy remek epizódja egy szkeccsfilm formájában mutatja be a kelet-európai valóságot. Az East Side Stories-ban az epizódokat átkötő szöveg és zenei keret teszi egységessé, történeteit pedig olyan neves kortárs írók jegyzik, mint Tar Sándor és Spiró György.

 

Bollók Csaba (The sunny side) története hőseinek, deus ex machina megadatik, hogy három korban is megszülethetnek. A mű a századelő, a „virágzó szocializmus”, és az új világ korában meséli el Gavro és Gina szerelmi történetét, amelynek tétje a személyes boldogság lehetősége, vagy lehetetlensége a folyamatosan háborúk tépázta balkáni régióban.

Török Ferenc (The flip side) történetében egy idős hölgy régi tárcsás telefonkészülékét adja le a postahivatalban, s ez a szimbolikus aktus kerül ütköztetésre a mobiltelefonáló fiatalok életvitelével.

Bodzsár Márk (The other side) munkájában egy mindent rendszerszemlélettel és versenynek tekintő negyvenéves menedzser elkezd uszodába járni, hogy kordában tartsa súlyát. Úszásai során találkozik egy fiatalemberrel, akiről kiderül, hogy az ő cégénél dolgozik.

Hajdu Szabolcs (The wild side) története egy tíz éve Romániából érkező és itt családot alapító férfi életéről szól, aki az „ígéret földje” helyett egy kilátástalan életet talált Magyarországon. Munkája nincs, menedéke az alkohol és az apa önpusztító hanyatlásán osztozik a család is.Aktív kép

 

színes, magyar játékfilm, 90 perc, 2010 (16)

 

rendező: Bollók Csaba, Bodzsár Márk, Török Ferenc, Hajdu Szabolcs

író: Tar Sándor, Spiró György

operatőr: Reich Dániel, Lovasi Zoltán, Nagy András, Garas Dániel

dramaturg: Németh Gábor

producer: Bodzsár István

vágó: Kertai Gábor, Czakó Judit, Politzer Péter, Barsi Béla

 

szereplő(k):

Nagy Ervin

Török-Illyés Orsolya

Trill Zsolt

Garas Dezső

Radnay Csilla

Telekes Péter

Csomós Mari

Andi Vasluianu

Rába Roland

Rezes Judit

 

Bemutató dátuma: 2012. január 19. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Forrás: