A bűn éjszakájaHa lenne egy éjszaka minden évben, amikor bármilyen bűnt elkövethetsz mindenféle következmény nélkül, mit tennél? Ez az új thriller egy család sorsát követi nyomon egy éjszaka folyamán, négy embert, akikről kiderül, meddig képesek elmenni, hogy megvédjék magukat, amikor a gonosz külvilág betör az otthonukba.

Egy olyan Amerikában, ahol tombol a bűnözés, és túlzsúfoltak a börtönök, a kormány kijelölt egy 12 órás időszakot minden évben, amikor bármilyen bűncselekmény – a gyilkolást is beleértve – legális. Nem lehet rendőrt hívni. A kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást. Ez egy olyan éjszaka, amikor a polgárok magukat szabályozzák, büntetés nélkül. Ezen az éjszakán, amikor elburjánzik az erőszak és a bűn, egy családnak el kell döntenie, kikké válnak, amikor bekopogtat hozzájuk egy idegen.

Amikor egy behatoló betör James Sandin zárt közösségébe, olyan események sorozatát indítja be, amely a család szétszakadásával fenyeget. Most Jamesen, a feleségén, Maryn, és a gyermekeiken a sor, hogy túléljék az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyekké változnának, mint akik elől elrejtőztek.

színes, feliratos, amerikai thriller, 85 perc, 2013 (16) Aktív képAktív kép

rendező: James DeMonaco

forgatókönyvíró: James DeMonaco

zeneszerző: Nathan Whitehead

operatőr: Jacques Jouffret

producer: Michael Bay, Jason Blum, Andrew Form

vágó: Peter Gvozdas

szereplő(k):

Lena Headey (Mary Sandin)

Ethan Hawke (James Sandin)

Tony Oller (Henry)

Adelaide Kane (Zoey)

Max Burkholder (Charlie Sandin)

Edwin Hodge (Bloody Stranger)

Rhys Wakefield (Polite Leader)

Bemutató dátuma: 2013. szeptember 5. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Forrás: