a-remeny-paradicsomaA tizenhárom éves Melanie (Melanie Lenz) egy szigorú szabályok szerint működő fogyókúratáborban tölti vakációját, miközben anyja fiatal fekete férfiakkal szórakozik Afrikában. Melanienak látszólag csupán egy problémája van, mégpedig az, hogy túlsúlyos – valójában azonban ez a legkisebb gondja.

Bár a tábor épületének szürke falai cseppet sem emlékeztetnek a paradicsomi Édenre, Melanie mégis komoly terveket sző: eléri az álomsúlyt és terhétől megszabadulva belekóstol az élvezetek kamasz világába. Kemény edzések és táplálkozási tanácsadások, párnacsaták és két félig elszívott cigi között bekövetkezik, amire már régóta vágyott: szerelmes lesz. Imádata tárgya a tábor ötvenes éveiben járó groteszk orvosa, akit minden lendületével és gyermeki ártatlanságával próbál elcsábítani.

A Remény Paradicsoma, Ulrich Seidl boldogságkeresés trilógiájának harmadik és egyben befejező része. A részeket elsősorban az érzelmileg elidegenedett világunkban történő, sajátos boldogságkeresés metaforája köti össze, illetve az, hogy az egyes filmek főszereplői rokonok; az első részben kenyai szexturistaként szerelmet kereső hölgy lánya, a harmadik rész főszereplője, a második részben pedig nővérét, Anna Mariát ismerjük meg.

színes, feliratos, osztrák-francia-német filmdráma, 100 perc, 2013 (16) Aktív képAktív kép

rendező: Ulrich Seidl

forgatókönyvíró: Ulrich Seidl, Veronika Franz

operatőr: Edward Lachman, Wolfgang Thaler

producer: Ulrich Seidl

vágó: Christof Schertenleib

szereplő(k):

Melanie Lenz (Melanie)

Verena Lehbauer (Verena)

Joseph Lorenz (Arzt)

Michael Thomas (edző)

Viviane Bartsch

 

Bemutató dátuma: 2013. október 3. (Forgalmazó: Anjou Lafayette)

Forrás: