Milán (Ötvös András) a félig horvát, félig magyar srác a horvát seregből dezertálva 1992-ben, a délszláv háború második évében szökik át Jugoszláviából Magyarországra, és mint korábbi orvostanhallgató, a budapesti mentőknél szerez magának munkát.

 

Két állandó társa Kis Tamás (Keresztes Tamás), a mentőautó sofőrje és Fék doktor (Rába Roland), a háromfős éjszakai rohammentő csapat főnöke. A lelkes és lelkiismeretes ápolófiút hidegzuhanyként éri, mikor kiderül, hogy társai válogatnak a betegek között. Miközben életeket mentenek meg, időnként hagyják meghalni az időseket és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, sőt még az is előfordul, hogy siettetik a halálukat.

Milán számára kiderül, hogy a mentőautó hátuljában zajló illegális eutanáziáknak van üzleti oldala is. A pénzre neki is szüksége van, mert ki akarja szabadítani a szarajevói ostromgyűrűben rekedt bosnyák menyasszonyát, ezért alkut köt társaival. A bűnbe és a borzalmakba fokozatosan sodródik bele. Úgy válik gyakorlott mentőssé, és éli át az életmentés euforikus pillanatait, hogy közben a halál számtalan arcát is megismeri.

színes, magyar fekete komédia, 106 perc, 2013 (16) Aktív képAktív kép

rendező: Bodzsár Márk

forgatókönyvíró: Bodzsár Márk

zeneszerző: Keresztes Gábor

operatőr: Reich Dániel

jelmeztervező: Breckl János

producer: Bodzsár István

látványtervező: Valcz Gábor

hangmérnök: Dévényi Tamás, Tőzsér Attila

vágó: Kovács Zoltán

 

szereplő(k):

Ötvös András (Milán)

Rába Roland (Fék doktor)

Keresztes Tamás (Kis Tamás)

Zsótér Sándor

Stork Natasa

 

Bemutató dátuma: 2013. október 24. (Forgalmazó: A Company Hungary Kft.)

Forrás: