Végjáték (Ender's Game)A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj, és nem kisebb a szándékuk, mint hogy elpusztítsák az egész emberiséget. 70 évvel a kíméletlen háború után az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében.

A csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik, ahol hozzá hasonló tehetséges fiatalokból álló katonai csapatot képeznek ki. A vezetőség terve, hogy a szüleiktől, testvéreiktől elszakított gyerekekből egy olyan sereget formáljanak, akiket az idegenek elleni végső támadás során bevethetnek.

Endert addig manipulálják, míg kegyetlen gyilkossá nem válik. Egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire, és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz. De a remény még nem veszett ki belőle: saját eszközeivel akarja megmentheti családját, és a Föld lakóit a félelmetes idegen fajjal szemben. De vajon ez elég lesz a végső összecsapásra?

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 2013 (12) Aktív képAktív kép

rendező: Gavin Hood

forgatókönyvíró: Gavin Hood, Orson Scott Card

operatőr: Donald McAlpine

producer: Orson Scott Card, Robert Chartoff, Lynn Hendee, Alex Kurtzman, Gigi Pritzker

vágó: Zach Staenberg

szereplő(k):

Harrison Ford (Hyrum Graff ezredes)

Abigail Breslin (Valentine Wiggin)

Hailee Steinfeld (Petra Arkanian)

Asa Butterfield (Ender Wiggin)

Sir Ben Kingsley (Mazer Rackham)

Viola Davis (Gwen Anderson őrnagy)

Moises Arias (Bonzo)

Bemutató dátuma: 2013. november 7. (Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.)

Forrás: