Khumba (mozi)Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén.

 

Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre.

A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és, hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet.

színes, magyarul beszélő, dél-afrikai animációs film, 85 perc, 2013 Aktív képAktív kép

rendező: Anthony Silverston

forgatókönyvíró: Camilla Bubna-Kasteliz, Raffaella Delle Donne, Jonathan Roberts, Anthony Silverston, Richelle Wilder

zeneszerző: Bruce Retief

producer: James Middleton, Anthony Silverston

vágó: Luke MacKay, Paul Speirs

szereplő(k):

Jake T. Austin (Khumba hangja)

Liam Neeson (Phango hangja)

AnnaSophia Robb (Tombi hangja)

Steve Buscemi (Skalk hangja)

Laurence Fishburne (Seko hangja)

Catherine Tate (Nora hangja)

Richard E. Grant (Bradley hangja)

Dee Bradley Baker (Meerkat hangja)

Loretta Devine (Mama V hangja)

Jeff Bennett (Rabbit hangja)

Bemutató dátuma: 2013. november 7. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Forrás: