A Netflix biztosra akart menni, ezért a legendás detektív legújabb ügyét a Vaják és a Stranger Things sztárjaira bízta. Spoilermentes Enola Holmes-kritika.

Aligha van még egy olyan népszerű alakja a popkultúrának, mint Sherlock Holmes, akinek a különös eseteit és bravúros nyomozómunkáját az elmúlt 133(!!!) évben számos novellából, regényből, mozifilmből, tévésorozatból, képregényből és számítógépes játékból megismerhettük. Talán csak a 127 éves Drakula gróf büszkélkedhet ugyanennyi szöveges, képes és mozgóképes feldolgozással – no meg persze Holmes kollégája, a hetyke bajszú Hercule Poirot. Épp ezért előzte meg óriási várakozás a Netflix legújabb, saját gyártású tévéfilmjét, az Enola Holmest, amiben nem kisebb név kapta meg a neves detektív szerepét, mint a streaming szolgáltató legnépszerűbb sorozatának, a Vajáknak a főhőse: Henry Cavill! No de vajon sikerült a 37 éves brit sztárnak felnőnie ehhez a szerephez? Rajta is olyan jól áll-e Holmes kabátja és kalapja, mint a karakterrel egybeforrt Jeremy Bretten? Van-e olyan intellektuális sármja a képernyőn, mint a modern kori tévés Sherlock Holmesnak, Benedict Cumberbatch-nek?

Bővebben: https://port.hu/cikk/streaming/van-e-menobb-angol-nyomozo-sherlock-holmesnal-van-a-huga-enola-holmes/article-68516

Forrás: port.hu