Az igényléshez az iskolában leadott szülői nyilatkozat szükséges – ezek a legfontosabb tudnivalók:

Mi a HPV?
A HPV a leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés1, így az emberek többsége szinte biztosan elkapja élete során2. A vírus az intim területek bőrének érintkezésével is terjedhet, így a fertőzés nem kizárólag nemi aktus során kapható el.3 A fertőzés sokszor tünetmentes: a HPV vírust hordozó férfiak vagy nők többsége nem is tudja, hogy fertőzött, így könnyen terjeszthetik a vírust.4 Magyarországon évente kb. 3000 olyan daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, amelyet a HPV okoz.

A HPV veszélyes a férfiakra is?
A HPV nem csak a nőket érinti, és nem csak méhnyakrákot okozhat, de ezt sajnos még mindig csak kevesen tudják. Évente 4-500 nő hal bele méhnyakrákba, de kb. ugyanennyi férfi veszti életét más, HPV-vel kapcsolatba hozható daganat miatt.6 Bár a méhnyakrák a legismertebb közülük, a HPV számos más daganat kialakulásában is szerepet játszhat. A méhnyakrákon kívül a HPV okozza a külső nemi szervek, a végbélnyílás vagy a garat daganatainak nagy részét is.

Bővebben: https://www.csaladinet.hu/hirek/gyerekneveles/kamaszok/29177/mar_a_hetedikes_fiuk_szamara_is_igenyelheto_az_ingyenes_hpv_elleni_vedooltas

Forrás: www.csaladinet.hu