Szép zölddel béborult, virágokkal újult jó illatú föld tája
Balassi, a természet szerelmese

Gyermekrajzpályázat

Az európai Balassi-kultusz központja, a www. balassi.eu gyermekrajzpályázatot hirdet a 2009. évi, IV. Bálint napi Balassi-fesztivál előkészítéseként.

A jövő esztendőben Balassi természetábrázoló versrészletei csinosítják a fesztiváleseményeket: www. balassi.eu/Fesztival.htm A Bálint napi Balassi-estek, 2009. február 14-én, szombaton, a reneszánsz költő természetszeretetét ajánlják a közönség figyelmébe, s műveinek ezzel az értékével nyújtanak élményt az irodalom és a zene barátainak. A IV. Bálint napi Balassi-fesztivál azt kívánja pazar rigmusokkal tudatosítani a szélesebb közösségben, hogy XVI. századi poétánk az istenes, a szerelmes és a vitézi költeményei mellett, illetve azokon belül a természet leírásával is remekmívű versrészleteket alkotott.

A XX. és XXI. századi zöld gondolat fontos színárnyalatokat lelhet a XVI. századi Balassa Bálint strófáiban.

A pályaművek alkotóinak: tíz-tizennégy éves gyerekeknek Balassi természetábrázoló versrészleteit kell megjeleníteniük rajzban, festményben vagy számítógépes grafikában.

A digitalizált alkotásokat a balassi @balassi.eu E-levélcímre kell beküldeni november 15-éig.

Az öt legjobbnak talált pályaművet, s az alkotók nevét a www. balassi.eu honlap a nyilvánosság elé tárja, emellett az öt nyertes pályázat alkotói, családjukkal együtt, meghívót kapnak a Balassi Bálint-emlékkard 2009. évi átadási ünnepségére.

Mint az szarvasfi anyja után rí, ha tőle eltévedt

 

Forrás: www.balassi.eu