A képek beérkezésének határideje: 2009. február 15.

42. ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLAI FOTÓKIÁLLÍTÁS
PÉCS, 2009

Pályázati kiírás

A Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola fotókiállítást rendez Pécsett, az iskola aulájában a beküldött és a zsűri által kiválasztott képek felhasználásával.

A képek beérkezésének határideje: 2009. február 15. 24:00 óra
Nyilvános képbírálat az iskolában: 2009. március 7. 10:00 óra
A kiállítás ünnepélyes megnyitója és a díjak kiosztása: 2009. április 8. 11:00 óra
A kiállítás 2009. április 24-ig tart nyitva minden nap 8 és 16 óra között. Helye: Pécs, Malomvölgyi út 1/B.
Részvételi feltételek:

A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő tanuló, személyenként legfeljebb öt darab (országos pályázaton még nem díjazott) – fekete-fehér, színes, vagy monokróm- egyedi, vagy sorozatnak tekintett – digitális képpel. A sorozat minden tagja külön képnek számít.

A képeket számítógéppel, elektronikus úton, regisztráció után és méretezve kell feltölteni a fotópályázat weblapjára, mely a világhálón a www.okfp.hu begépelésével nyílik meg. A képek hosszabbik oldala 2835 pixel legyen, felbontása 300dpi, ez a képpontszám az adott felbontás szerint 24 cm-nek felel meg. A képek JPEG kiterjesztésűek legyenek, digitális méretük egyenként ne legyen 5Mbyte-nál nagyobb. A kiírástól eltérő méretű képek nem vehetnek részt a pályázaton. A képek méretezéséhez a súgóban segítséget adunk. Témák szerinti kategóriákat nem határozunk meg. A képek témája a jó ízlés határain belül legyen, melyért a szerző felelősséget vállal.

Papírképeket nem kell beküldeni, a kiállításra kerülő képek elkészítéséről a digitális képek zsűrizése után a rendezők gondoskodnak, így a pályázót semmilyen postaköltség, nyersanyag-költség és kidolgozási költség nem terheli. A regisztráció helyettesíti a nevezési lapot, melynek minden rovatát figyelmesen kell kitölteni. A regisztráció után a kívánt darabszámú képet (maximálisan öt darabot!) egyenként kell feltölteni. A beküldési határidőig az adatok cserélhetők, javíthatók, törölhetők. A kiállításon szereplő képek a rendező tulajdonában maradnak.

A nevezési határidő lejárta után, illetve a zsűrizést követően a www.okfp.hu webhelyen és a www.simonyi.sulinet.hu alatt a szükséges információk megtalálhatók. A pályázóknak nevezési díjat kell fizetniük, mely pályázónként 1500 forint, függetlenül a képek darabszámától. (A nevezési díjat úgy állapítottuk meg, hogy annak összege kevesebb legyen, mint 5 db kép kidolgozási költsége és az esetleges pályázati postaköltségek.)
A nevezési díjat banki átutalással, vagy postai készpénz átutalási megbízással (rózsaszín csekk) kell eljuttatni az OTP 11731001-15479226-10790001 számlaszámot és „Budapest 1910”-et, a közlemény rovatba az „OKFP-2009 Nevezési díj”-at kell beírni. (a „Befizetés” menüpontban kitöltési minta is található!)

A befizetett összegről intézményünk számlát készít és postázza a megadott címre.

A nevezési díj hiánya a képeket kizárja a pályázatból. A díjazott és kiállított képekről a megnyitóra katalógus készül, melyet díjtalanul tudunk biztosítani. A pályázatra beküldött képek sajtóközlés és a kiállítás propagandája céljából szabadon és szerzői jogdíj nélkül felhasználhatók.

A beküldött képeket országosan elismert fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli és meghatározza a díjakat. A díjak a befizetett nevezési díjakból, a szponzorok által felajánlott támogatásokból és a szervezők által összeállított tárgyjutalmakból állnak össze. A zsűrizés során külön kategóriában történik a szakirányú fotóoktatásban részesülő és az ilyen oktatásban nem részesülő tanulók képeinek elbírálása. Az összesítésben legjobb eredményt elért iskola külön jutalomban részesül és egy évre birtokba veheti a „Pécsi József” vándorserleget.

További információ kérhető a 06-72-550-715 (Böröcz István) telefonszámon, illetve a www.simonyi.sulinet.hu/foto honlapon. Minden egyéb felmerülő kérdésben a bíráló bizottság határoz, melynek döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. A résztvevők a képek elektronikus úton történő beküldésével alávetik magukat a kiállítás feltételeinek.

Forrás: tender.sff.hu