Az Energetikai Szakkollégium tanulmányi versenyt szervez olyan középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak, akik érdeklődnek az energetika tudományának valamely területe iránt.

A verseny elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra a szakmára, melyet jogosan tartanak a 21. század legnagyobb kihívásának. Ennek a töretlenül fejlődő területnek szüksége van tehetséges, kreatív fiatalokra, akik úgy érzik, hogy rendelkeznek saját elképzelésekkel a jövőt illetően – közölte a szakkollégium az Edupress-szel.
A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, két külön értékelendő kategóriában: középiskolások és egyetemisták. A csapatok tagjainak nem szükséges ugyanazon oktatási intézmény diákjainak lenni. A regisztráció az Energetikai Szakkollégium honlapján keresztül történik.
A verseny háromfordulós: tesztsor és esszé értékelése alapján lehet a döntőbe kerülni. A tesztsor feleletválasztó jellegű kérdéseket tartalmaz, melyek az energetika és a határos területek ismereteit fogják felmérni, ez letölthető lesz a verseny honlapjáról. A kitöltés szintén interneten keresztül történik, a helyes válaszokat itt kell leadni. A végső kitöltés csak egyszer végezhető el, és annak leadása után nem javítható. Kérik a csapatokat, hogy csak akkor használják ezt a funkciót, ha az összes választ összegyűjtötték.
Az első fordulóból továbbjutott csapatok számára a második forduló feladata egy 10-15 oldalas esszé megírása lesz. Az esszé pontos témáját, illetve a formai követelményeket később hirdetik ki. A legjobb csapatok számára helyszíni döntőben nyílik lehetőség tudásuk összemérésére, és a nyeremények megszerzésére.A versenyről bővebb információ kapható az

www.eszk.org.