Pályázati felhívás az Az „Év Könyvtára” cím elnyerésére meghirdetett pályázat célja, hogy a könyvtárakat megújulásra, korszerű, sokszínű, felhasználóbarát szolgáltatások nyújtására, s ezek minőségének javítására késztesse.
A címre típusától függetlenül minden könyvtár pályázhat.

A könyvtárak a pályázaton a felhíváshoz mellékelt pályázati adatlap kitöltésével vehetnek részt.
 
A pályázati adatlaphoz mellékletként csatoljanak minden olyan dokumentumot, amely az adatlapon szereplő információkat alátámasztja, illusztrálja.
 
Az elmúlt évekhez hasonlóan a pályázatok értékelésénél az idén ismét figyelembe vesszük a könyvtár használóinak véleményét, ezzel is jelezve, hogy a könyvtár csak akkor lehet jó, ha a használó is annak tartja.
 
A könyvtárhasználók az adott könyvtárról szóló véleményüket a Könyvtári Intézet honlapján található „Felhasználói kérdőív az Év Könyvtára 2009 pályázathoz” című űrlap kitöltésével mondhatják el. Elérhetősége: www.ki.oszk.hu/evkonyvtara. Erre a lehetőségre a pályázók a könyvtárakban és saját weblapjaikon is hívják fel használóik figyelmét.
 
A pályázatokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztályára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.) kell beküldeni 2009. szeptember 10-ig.
 
A borítékra kérjük ráírni: „Év Könyvtára”
 
A cím adományozására a szakmai szervezetek képviselőiből összeállított bizottság tesz javaslatot.

 

OKM Könyvtári Osztály