V. Nagy Sportágválasztó rendezvény és az INTERSPORT közös Mit jelent Neked a sport? című esszépályázataA Merkapt Maraton Team Sportegyesület 2009. szeptember 18-19. között, immár ötödik alkalommal rendezte meg a Nagy Sportágválasztó rendezvényt,

melynek célja, hogy edzők, élsportolók segítségével és közreműködésével minél többen, minél több sportágat a gyakorlatban kipróbálva dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak. A két napon közel 80 sportág próbálható ki ingyenesen. A rendezvényről további információ a www.sportagvalaszto.hu oldalon kapható.

A Merkapt Maraton Team SE, mint a rendezvény szervezője és az INTERSPORT ehhez kapcsolódóan hirdeti meg sport témájú esszépályázatát az általános iskolák tanulói számára.

A PÁLYÁZAT TÉMÁI

A pályázatra beérkező esszék témái az alábbiak lehetnek:

·         Mit jelent Nekem a sport? Miért tartom fontosnak a sportolást?

·         A Nagy Sportágválasztón szerzett élményem

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázaton általános iskolák tanulói vehetnek részt.

A pályázatnak nevezési díja nincs.

A pályázaton való indulás feltétele a pályázati űrlap kitöltése és csatolása, az esszék olvasható formátumban történő beküldése.

Egy pályázó két témában is benyújthat pályázatot, de témánként csak egy művet adhat be.

A pályaművek terjedelme maximum 3000 karakter lehet.

 

Díjazás

Az első hat helyezett kerül díjazásra. A nyertes pályázó az oktatási intézményének nyerhet értékes sporteszközutalványokat az alábbiak szerint.

1.     helyezett bruttó 160 000 Ft összegű,

2.     helyezett bruttó 140 000 Ft összegű,

3.     helyezett bruttó 120 000 Ft összegű,

4.     helyezett bruttó 100 000 Ft összegű,

5.     helyezett bruttó 80 000 Ft összegű,

6.     helyezett bruttó  60 000 Ft összegű sporteszköz-utalványt nyer az oktatási intézményének, mely utalványok az INTERSPORT áruházakban válthatók be.

Ezen felül a nyertes művek szerzője INTERSPORT ajándékcsomagban részesül egyenként (bruttó) 15 000 forint értékben.

 

Pályázat beküldésének határideje: 2009. október 15., 16 óra

 

Beküldési cím:

Elektronikus formában az palyazat@sportagvalaszto.hu e-mail címen, vagy kézzel írott formában, levélben a következő címre: Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda, 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 90. I. emelet 16. A borítékra kérjük írják rá:  „Sportágválasztó – esszépályázat”

 

A benyújtott pályázat csak akkor érvényes, ha a hiánytalanul kitöltött nevezési űrlap is mellékelve van hozzá!

A pályázat kiírója a hiányosan kitöltött vagy valótlan adatokat tartalmazó nevezési űrlapokat – és így a nevezéseket is – érvénytelennek tekinti.

 

A pályázat értékelése

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli.

A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.

A kiíró a pályázat eredményeit a www.sportagvalaszto.hu oldalon teszi közzé, a nyertesek e-mailben is kapnak értesítést.

A nyertes, illetve kiemelkedő műveket a pályázat kiírója a www.sportagvalaszto.hu honlapján közzéteszi.

 

Az esszépályázat zsűrije

Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Gombócz János, a Magyar Sporttudományi Társaság Sportpedagógiai Szakbizottságának elnöke, Csukás István, magyar költő, író, Szujó Zoltán, sportriporter, Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus, a rendezvény sajtófőnöke, valamint Várbíró Ákos, az INTERSPORT marketing vezetője.

Egyéb rendelkezések

A pályázó a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárul ahhoz, hogy a beérkező pályamunkákat a Merkapt Maraton Team Sportegyesület a Nagy Sportágválasztó rendezvény propagálására, ezzel kapcsolatos publikációkban, kiadványokban térítésmentesen, teljes körűen felhasználhatja.

A beküldött pályamunkákat a pályázat kiírójának nem köteles megőriznie, azokat visszaküldeni nem áll módjában.

Pályázaton való részvétel azt jelenti, hogy a pályázók a jelen pályázati szabályokat elfogadták, és alávetik magukat azoknak. Minden a pályázattal kapcsolatos előírás és dokumentum (nevezési űrlap) a pályázati szabályok részét képezi.

Azok a pályázatok, amelyek 2009. október 15-én, 16 óráig nem érkeznek meg a leadási címre, nem vehetnek részt a versenyben.

A Merkapt Maraton Team Sportegyesület, mint a pályázat kiírója fenntartja a jelen pályázati feltételek megváltoztatásának jogát, a változások www.sportagvalaszto.hu honlapon való egyidejű közzététele mellett.

 

További információ:

Koós-Lukács Tímea, főkoordinátor

Telefon: 06-30/22-11-612

E-mail: koos@sportagvalaszto.hu

Web: www.sportagvalaszto.hu

 

 

NEVEZÉSI LAP