Katus Attila – a gyermekek egészséges életmódjáértMarslakócskák Iskolai Pályázat – egy kezdeményezés, amelynek célja, hogy az ország minden sarkában megmozgassa az iskolásokat, felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A projekthez örömmel csatlakozott egy magyar világklasszis sportoló is, Katus Attila. A népszerű személyi edző és életmód tanácsadó, ahol csak teheti, hangsúlyozza, hogy mennyire fontos a gyermekek megfelelő táplálkozása.

A szeptember 28-án meghirdetett Marslakócskák Iskolai Pályázat egy nagyszabású iskolai verseny – országosan 2393 tanintézmény bevonásával – amelynek végén, decemberben kiderül, hogy melyik a legegészségesebb osztály, mi mindent tesznek meg a tanulók egészségük érdekében, és milyen fejezetekből áll az ő nagy egészséges életmód kézikönyvük. Az első három helyezett osztályok értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, az első helyezettnek járó díjat Katus Attila szermélyesen adja át.

A játékban való részvétel első lépése a regisztráció, amelyet az iskolák osztályfőnökei tehetnek meg a www.marslakocskak.hu oldalon. A nevezési határidő: 2009. október 16-a. A pályázatok beérkezésének határideje: 2009. november 20-a. Ezt követően a beérkezett pályázatok elbírálása zajlik, a zsűri elnöke Katus Attila. „Bízom benne, hogy nagy lesz az érdeklődés az iskolák körében a játék iránt. Az egészséges életmódra nevelést, a prevenciót már az iskolapadban szükséges elkezdeni. Hiszem, hogyha a gyerekek ebben a korban elsajátítják az alapokat, életük szerves részévé válik, ez a szemlélet végig fogja kísérni az életüket.” – mondta a világhírű sportoló a játék indulásának napján. Az ünnepélyes díjátadó decemberben lesz, a győztes iskolában.

A marslakók a Marson rendkívül egészségesen élnek, és szeretnének segíteni a földi gyerekeknek is, hogy minél egészségesebben éljenek. A Marson bányászott vitaminokat és ásványi anyagokat elhozzák földi barátaiknak, de a földlakócskák egészséges életéről nem tudnak többet. Azt találták ki, hogy megkérik a Föld gyermekeit, állítsanak össze egy kézikönyvet az egészséges életről. A történet a itt, a Földön folytatódik….

A www.marslakocskak.hu honlap tehát szeptember 28-től minden érdeklődő iskola számára elérhető, ahol nemcsak a pályázat részletes leírása olvasható, hanem egy érdekes interjú is Katus Attilával.

További információ, interjú-igény:

Jani Kinga

Jani Kinga

Café PR Kft.
1037 Budapest, Seregély u. 3-5.
Telefon: +36 1 880 3079
Telefax: +36 1 880 3070
Mobil: +36 304174124