A Bayer és az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) felhívja minden 6 és 14 év közötti gyermek figyelmét a 19. Bayer-UNEP Nemzetközi Gyermek Rajzpályázatra, melynek központi témája idén: “A Föld élővilágának sokszínűsége. Kapcsolatban a természettel.”

 

Téma: A Föld élővilágának sokszínűsége

A pályázatokat 2010. április 15-éig lehet benyújtani a UNEP európai regionális központjába.

Az ENSZ 2010-et a Biodiverzitás évének nyilvánította, éppen ezért a Bayer és a UNEP a Nemzetközi Gyermek Rajzpályázattal is szeretné kiemelni a téma fontosságát.

A világ minden országából szeretettel várják a pályázatokat, melyeken a gyermekek rajzaikkal fejezik ki gondolataikat a Föld természeti gazdagságát illetően. Mivel a növény-és állatvilág sokszínűségét veszély fenyegeti, a megóvásához szükséges lépések átgondolása esszenciális fontosságú.

A korhatár mellett (2010. június 5-éig 6-14 életévét betöltött gyermekek nevezhetnek) egy másik fontos kritérium, hogy a benyújtott rajz mindenképpen kifejezetten erre a pályázatra készüljön, és más rajzpályázatra ne nyújtsák be. A rajz hátoldalán olvashatóan szerepelnie kell a következőknek: gyermek vezetékneve és keresztneve, életkora (év, hónap, nap), lakcíme, telefonszáma és e-mail címe is, amennyiben lehetőség van rá. A használt rajzeszközre vonatkozóan nincsenek korlátozások; a gyermekek bátran használhatnak vízfestéket, színes ceruzákat vagy akár zsírkrétát is. A rajzokat A4-es (21 x 29,7 cm) vagy A3-as (29.7 x 42 cm) formában lehet beadni.
A rajzok nem ábrázolhatnak konkrét személyt, intézményt és nem szerepelhetnek rajta márkanevek, feliratok vagy leírás. Egy pályázónak lehetősége van akár több pályázatot is benyújtani.

A pályamunkákat a UNEP európai regionális központjába kell benyújtani:

United Nations Environment Programme (UNEP)
Regional Office for Europe
International Environment House
11-13 Chemin des Anémones
1219 Châtelaine-Genf
Switzerland

Idén is, akárcsak a korábbi években, a nyertesek részt vehetnek a UNEP és a Bayer által minden évben megrendezett nemzetközi környezetvédelmi gyermek-konferencián, ezen kívül értékes pénznyereményeket is kapnak!

Díjak:

Nemzetközi nyertesek:

 

1. díj: 2 000 USA dollár, illetve a Tunza Nemzetközi Gyermek Konferenciára utazás biztosítása a nyertes és kísérője számára. A nyertes emellett egy oklevelet is kap.

2. díj: 1 000 USA dollár, illetve a Tunza Nemzetközi Gyermek Konferenciára utazás biztosítása a nyertes és kísérője számára. A nyertes emellett egy oklevelet is kap.

3. díj: 5 nyertes – Diploma minden nyertes számára (nem pénzjutalom)

4. díj: 10 nyertes – Diploma minden nyertes számára (nem pénzjutalom)

5. díj: 45 nyertes – Diploma minden nyertes számára (nem pénzjutalom)

 

Regionális nyertesek:

 

Minden régióban egy nyertes kerül kiválasztásra. Régiók: Európa, Afrika, Észak-Amerika, Dél-Amerika és a Karib térség, Nyugat-Ázsia illetve Ázsia/Csendes-óceán térsége. Díj: 1 000 USA dollár, illetve a Tunza Nemzetközi Gyermek Konferenciára utazás biztosítása a nyertes és kísérője számára. A nyertes emellett egy oklevelet is kap.

Eredményhirdetés:

 

A regió nyertesek névsorát 2010. április 30-án teszik közzé, majd a Tunza Nemzetközi Gyermek Konferencián hirdetik ki a nemzetközi nyerteseket. Ennek időpontját és helyszínét a szervezők a későbbiekben pontosítják.

Akárcsak a korábbi években, a legjobban sikerült rajzokból összállított válogatás a világ több különböző országában is megtekinthető lesz kiállítás formájában. Emellett a jelenlegi kiállítás anyagát bemutatják az ENSZ idei Klímakonferenciáján Koppenhágában (Dánia) is.

További információ és részvételi feltételek:

 

www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat
www.unep.org/tunza/children
www.unep.bayer.com

A pályázatok beadásával a pályázók átruházzák a rajzok felhasználási jogait a pályázat szervezőire. A rajzokat a szervezők nem küldik vissza és a továbbiakban a következő környezetvédelemmel kapcsolatos anyagokon, eseményeken fogják felhasználni: kiállítások, weboldal, plakátok, publikációk és egyéb környezetvédelmemmel kapcsolatos aktivitások gyermekek számára.