Közösségi weboldalak és mobil alkalmazások elkészítésének támogatásaA pályázatokat 2010. október 10-ig folyamatosan be lehet nyújtani

Pályázható kategóriák: 1. Építs közösséget! 2. Készíts népszerű alkalmazásokat mobiltelefonra és táblagépre!

 

1. Építs közösséget!

Téma: Olyan webes tartalmak kialakítására, fejlesztésére várjuk ötleteidet, amely aktív felhasználói közösséget vonz és tart össze.

Tartalom: Bármilyen tartalomban gondolkodhatsz, szólhat az moziról, sportról, vallásról, kertészetről, gasztronómiáról, vagy biológiáról, de lehet egy olyan telekocsi oldal is például, amely kimondottan a fesztiválozók szállítása köré szerveződik.

Üzleti szempont: Az oldalnak rövid időn belül legalább önfenntartóvá kell válnia, ezért fontos, hogy már az ötlet beküldésekor azon is gondolkodjatok, miből lesz majd bevétele.

2. Készíts népszerű alkalmazásokat mobiltelefonra és táblagépre!

Téma: Még nem megvalósított „briliáns” termék ötleteket várunk mobil alkalmazásokra és játékokra, amelyek széles körben népszerűek lehetnek.

Tartalom: Nyitott. Játékok, mtash-up, stb.

Üzleti szempont: egyre több olyan működő modell létezik, ahol a kellően népszerű mobil alkalmazások (mobiltelefonra, állandó internet kapcsolattal rendelkező hordozható számítógépre írt programok) üzletileg is jövedelmezők tudnak lenni az ötletgazda vagy fejlesztő számára.

Példák alkalmazásokra ››

Előfordulhat, hogy az ötleted mindkét pályázható kategóriába beillik, ebben az esetben válaszd az első pontot.

Az általatok korábban létrehozott, jelenleg is működő közösségi célú weboldalak vagy alkalmazások továbbfejlesztésére is küldhettek ötleteket. Azonban fontos, hogy az oldalon/alkalmazáson tervezett fejlesztés, lényegesen átalakítsa az oldal/alkalmazás jelenlegi működési formáját és bővítse annak funkcionalitását. A jelenleg is működő weboldalak/ alkalmazások általános célú fenntartásához támogatás nem igényelhető!

Hogyan küldheted be az ötleteidet?

Az ötleted beküldéséhez egy rövid, max. 1 oldalas leírást várunk, ehhez formai iránymutatást kapsz az „ötlet beküldése” gomb megnyomásakor a CreativeSelector.hu oldalon. Az ötleted mellé, ha szeretnél, küldhetsz rajzot, fotót, videót, vagy bármit, ami segít másoknak jobban megérteni az elképzelésedet. Az ötleted rövid összefoglalója a beküldést követően nyilvánosságra kerül, hogy azt mások véleményezni tudják. ötleted a Facebook vagy Iwiw azonosítód megadását követően töltheted fel, külön regisztrációra nincs szükség. Azonosítódat a közösségi oldalak bizalmasan kezelik, azokhoz mi nem férünk hozzá, adataidat a lehető legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Az adatvédelmi és adatkezelési politikánkról itt tudhatsz meg többet.

Kiválasztás szempontjai

Azok a projektek nyernek, amelyek a október 10-i határidőig a legtöbb Támogatót gyűjtötték, és összhangban a mentorok szavazatával reális üzleti modellt képviselnek, valamint gyorsan piaci termék válhat belőlük.

Támogatás

Támogatóid azokból az ismerősökből és ismeretlenekből lesznek, akik szavazatukkal (like!) támogatják az ötleted megvalósítását. Érvényes Támogatói szavazatnak csak a Creative Selector oldalán keresztül leadott szavazatokat fogadjuk el. Az első körben a beküldést követően népszerűsítened kell az ötleted, hogy lássuk valóban van-e egy olyan kritikus tömeg, amely használni szeretné majdani termékedet.

Azt, hogy a saját ötleteidet hogyan népszerűsíted, rád van bízva, csinálhatsz neki saját Facebook oldalt, blogot, vagy akár videót is, és a közösségi oldalakon keresztül toborozhatsz Támogatókat.

Nyeremények

A legjobbnak ítélt ötletek 300.000 Forintos pénzjutalomban részesülnek, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy elképzelésüket hazai befektetők előtt prezentálják.

A számos egyéb termék nyereményről az oldalon keresztül tájékozódhatsz!

A pályázatok benyújtásának helye, módja és ideje

Ötletedet a október 10-i projektzárásig a Creativeselector.hu oldalon keresztül folyamatosan benyújthatod. Érdemes azonban sietned, hogy minél több időd legyen támogatókat szerezned.

A pályázati felhívás változtatásának jogát a kiíró fenntartja!

 

www.sff.hu