A pályázat előzményei:
2011. május 26-29. között kerül megrendezésre az V. Országos Osztálykirándulás – KAMASZFESZTIVÁL.
Az Országos Osztálykirándulás a tanév végi iskolai tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja, amely az általános iskolás felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok országos méretű fesztiválja.

…A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára egyéb közösségi élményeket is biztosít.
A Kamaszfesztiválon a túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, színpadi és országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív vendégprogramok, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

A pályázat tartalma:

A Javíts egy jegyet pályázaton az egyes hazai települések „Legszorgalmasabb Osztályait” keressük. A Legszorgalmasabb Osztályok az V. Kamaszfesztiválra négynapos belépőjegyet kapnak ajándékba a Kamaszfesztivál Szervezőirodától. A Kamaszfesztivál Szervezőiroda az eredmények beérkezését követően támogatási kérelmet nyújt be a nyertes osztályok települési önkormányzataihoz azzal a kéréssel, hogy a Település Legszorgalmasabb Osztálya” számára az Országos Osztálykiránduláson szállás és/vagy étkezési költségeit átvállalja.
A támogatást vállaló önkormányzatok számára a Kamaszfesztivál Szervezőiroda felajánlja a „Kamaszbarát Önkormányzat” címet.

Pályázat célja:
A diákok tanulmányi eredményének javítása, valamint jutalmazása.

Pályázók köre:
A pályázaton azon általános iskola felső tagozatos, vagy középiskolás osztályok indulhatnak, amelyek tanév végi tanulmányi kirándulásukat a pályázat eredményétől függetlenül a V. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra szervezik.

Pályázat menete:
A pályázó a www.kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett regisztrációs űrlapot kitölti.
A regisztráció megérkezését követően a Kamaszfesztivál Szervezőiroda visszajelzést küld a pályázónak.

Pályázni lehet:
A 2009-2010-es tanév végi, valamint a 2010-2011-es tanév félévének tanulmányi osztályátlagának megadásával.

Pályázat beadási határideje:
2011. január 28.

Pályázati feltételek:
A pályázó osztály vállalja, hogy a 2009-2010-es tanév végi osztályátlagát az iskola igazgatója által hitelesített formában 2011. január 28-ig eljuttatja címünkre.

Eredményhirdetés:
A „Javíts egy jegyet!” pályázat eredményeiről levélben tájékoztatjuk az osztályokat, valamint a www.kamaszfesztival.hu honlapon 2011. február 14-én kihirdetjük. Azonos eredményt elért osztályok esetén sorsolunk! A nyertes osztályokat támogató önkormányzatok képviselőit a Kamaszfesztivál zárónapján, 2011. május 29-én köszöntjük.

Bővebb információ:
Kamaszfesztivál Szervezőiroda Nonprofit Közhasznú Kft.
1043 Budapest, Tél u. 22.
Iroda: ELTE Eötvös Collegium, 1118 Budapest, Ménesi út 11-13.
Telefon: 301-0077, 06-20-953-4946
E-mail: info@kamaszfesztival.hu
www.kamaszfesztival.hu