Újszerű gyermekszínházi produkció ősbemutatóját tartja október 17-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Jelen Teátrum társulata a fővárosi RS9 Színházban. A Máguspárbaj című előadás főhőse, egy kislány látványos kémiai és fizikai kísérletekkel harcol a záptojásszagú gonosz varázsló ellen, hogy megmentse a világot.

A rendhagyó mese közben a gyerekek játékos formában szerethetik meg a természettudományokat és a környezettudatos életmódot. 
A Máguspárbaj című gyermekdarab főszereplője egy érdeklődő, cserfes kislány, Csenge. Barátnőivel játszanak, amikor váratlanul felbukkan Metán Mágus. A varázslót éktelen haragra gerjesztette egy tévériporter, aki szerint olyan átlátszóak a trükkjei, hogy azokat még egy kislány is könnyedén be tudná mutatni. A mágus ezért párbajra hív egy gyereket, de ha senki sem áll ki ellene, záptojásszagú feketeségbe borítja a Földet. Csenge vállalja a három próbát. A tudományos párbajban édesapja és barátnői segítik, hogy közös erővel mentsék meg a világot.
Kiss Judit Ágnes költőnő mesedarabjában a nézők izgalmas kémiai és fizikai kísérleteket láthatnak. A szereplők villámokat szórnak, lávafolyamot indítanak el, és vizet változtatnak vérré. A kísérletek látványosak, de teljesen veszélytelenek, így akár már az öt évesek is élvezhetik. A bátrabbak az előadás után ki is próbálhatnak egy-két kísérletet a színészek segítségével. A Jelen Teátrum előadása hamisítatlan, szórakoztató gyermekprodukció, ugyanakkor népszerűsíteni kívánja a természettudományokat is. Az alkotók azoknak a szülőknek és pedagógusoknak ajánlják a Máguspárbajt, akik játszva szeretnék környezettudatos gondolkodásra tanítani a nagycsoportos óvodás, kisiskolás és felső tagozatos gyerekeket.

 

Ízelítő az előadásból
Kiss Judit Ágnes: Máguspárbaj
gyermekszínházi előadás tudóspalántáknak 5-14 éves korig

Bemutató: október 17. vasárnap 11 óra
Következő előadás: november 27. szombat 11 óra
Helyszín: RS9 Színház (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.)
Jegyár: 1200 forint
Jegyvásárlás: www.rs9.hu, www.jegy.hu és az InterTicket országos jegyirodai hálózatán (a jegyirodák teljes listája a www.jegy.hu oldalon található)

Csenge: Kiss Ramóna
Apa: Kárász Zénó
Metán Mágus: Bodor Géza
Kati: Szávai Katalin
Lili: Rácz-Koncz Eszter

Díszlet: Gombos László és Veres Dóra
Jelmez: Veres Dóra
Zene: Ügynökök Zenekar – Ditzendy Attila és Csáki Rita
Szcenika és stúdiómunkálatok: Csáki Rita
Rendező: Krizsik Alfonz
A Máguspárbaj című előadás az Európai Unió támogatásával jött létre.