Közeleg a Föld napja. Ha az űrből nézzük Földünket, gyönyörű, kékben és zöldben játszó labdát látunk, melyet fehér felhők pöttyöznek és csíkoznak. Ha közelebb jövünk, már jóval árnyaltabb a kép, láthatjuk, hogy az emberi tevékenység nagymértékben rányomta bélyegét a bolygóra.

Beküldési határidő: 2012. május 21.

Gondoljatok bele, hol élnétek szívesebben: egy zöldellő mező mellett, ami teli van illatos virágokkal, vagy egy bűzös szeméttelep mellett (amit mi emberek hoztunk létre sok-sok munkával: a csomagolóanyagot elő kellett állítani, csomagolni vele, ki kellett dobni, össze kellett gyűjteni és a megépített telepre szállítani)?

Hirdetés

A Föld napja alkalmából (ápr 22.) kreatív pályázatot hirdetünk:

A pályázat címe: „Ezt már én is tudom!”

Olyan tippeket és trükköket várunk, amiből kiderül, te mit teszel, vagy mit tudnál megtenni, hogy takarékoskodj az energiával, takarékoskodj a vízzel, hogy kevesebb hulladékot termelj, röviden, hogy minél környezetkímélőbben élj. Segítségképpen ajánljuk, hogy figyeld meg, mi történik veled egy napod során ébredéstől lefekvésig, majd gondold át, hogy mit lehetne másképp csinálni ahhoz, hogy egy nap sokkal kevesebb fogyasztással járjon.

Rövid szöveges alkotásokat (mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben) és rajzokat vagy festményeket várunk (max. 2 MB). De küldhettek fotót, videót, játékot, vagy installációt is, bármit, ami megihlet!

Így pályázhatsz:

regisztrálj (ha már megtetted, van már jelszavad, akkor jelentkezz be az oldalra)
– fényképezd le az alkotásod!
– töltsd fel a pályaművet a megjelenő mezőbe

– ha végképp nem boldogulsz, akkor küldd el nekünk a szöveges anyagokat csatolmányként a palyazat@aprolepes.hu e-mail címre, vagy a Harmónium Egyesület, 1082 Budapest; Leonardo da Vinci utca 1./b postacímre.

Mindenképpen tüntesd fel:

– pontos neved,
– életkorod,
– használatban lévő e-mail címed (hogy értesíthessünk, ha nyertél)
– a település nevét, ahol laksz
– iskolád nevét.

Díjazás:

Fődíj: Megmentheted a Földet!

Ha a legjobbak közé kerül alkotásod – amellett, hogy környezettudatosságra nevelő könyveket, társasjátékokat, kiadványokat kapsz – részt vehetsz az országos zárórendezvényen 2013 januárjában, alkotásod megjelenik a program során készülő 2013-as kalendáriumban (digitális és nyomtatott verzióban), melyből természetesen te is kapsz egy példányt, írásod pedig – szerkesztett változatban – megjelenhet a DUE országos kiadványában, a Tallózóban.

 

{module Forrás: sff}