Rajzolj kutatót! - Kutatók Éjszakája - rajzpályázatKedves Diákok! Érdekel Benneteket a kutatók munkája? Ismertek olyan szakembereket, akik érdekes tudományterületeket derítenek föl, és időnként meglepő találmányokkal állnak elő?Emellett rajzolni, festeni is jól tudtok?

A Tempus Közalapítvány a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében felhív minden diákot az Európai Bizottság rajzpályázatán való részvételre.

Beküldési határidő: 2012. szeptember 10.

Egész Európában egy napon, 2012. szeptember 28-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. Azegész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a „laikusok” körében, illetve, hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljellegű, szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendezünk, amelyek minden korosztálynak szólnak.

Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve.

Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását.

Hirdetés

Olyan A3-as méretű képzőművészeti alkotásokat, (festmény, grafika, kollázs, montázs, digitális technika) várunk, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása stb.).

A rajzversenyen három kategóriában lehet pályázni:
I. kategória: 6-12 éves diákok
II. kategória: 13-18 éves diákok
III. kategória: 18 éven felüli, felsőoktatásban tanuló hallgatók.
Egy pályázó csak egy rajzzal pályázhat!

A rajzokat vagy festményeket postán juttassátok el a következő címre:
Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508.
A borítékon tüntessétek fel: „Kutatók Éjszakája – rajzpályázat”!
A képek hátoldalára írjátok fel a kép címét, és az alkotó nevét és címét!
A rajz mellé csatoljatok kísérőlevelet a következő adatokkal: a kép címe, a készítő neve, életkora, telefonszáma, e-mail címe, a kategória sorszáma (I., II. vagy III.) intézményének neve, címe.
A hiányos adatokkal vagy nem a kért formátumban beérkező rajzok, festmények nem kerülnek a zsűri elé.
Beküldési határidő: 2012. szeptember 10. (beérkezés határideje!)
A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzuk, díjátadó ünnepség keretében.
A legjobb képekből kiállítást szervezünk 2012. szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.
A győztes(eke)t levélben vagy e-mailben értesítjük.
A beküldött képeket nem áll módunkban visszaküldeni.
A pályázatra kizárólag saját készítésű rajzokkal, festményekkel lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy rajzát/festményét a Tempus Közalapítvány térítésmentesen felhasználja a szerző megjelölésével további rendezvényein, valamint kiadványaiban is.

További információ:
Borsosné Polónyi Orsolya (e-mail: orsolya.polonyi@tpf.hu, tel.: 06-1-237-13-00)

A pályázat honlapja

 

{module Forrás: sff}