Dánia-NémetorszaágNagy elánnal kezdte a mérkőzést a német válogatott, Mülleré volt az első lövés, a Bayern szélsője a 6. percben pedig egy igen komoly ziccert is elpuskázott. Egy balról érkező labdát 6 méterről perdített kapura, de Andersen leért a sarokra.

Amikor mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék, akkor érkezett a Nationalelf vezető találata, Podolski szerezte jobbal Müller visszagurítását követően. Nem sokáig örülhettek a németek viszont, egy szögletet Bendtner fejelt vissza a hosszúról, Krohn-Dehli pedig közelről a léc alá stukkolt. (Gólok itt!) A hajrában Khedira könnyedén megszerezhette volna ismét a vezetést Németországnak, de Kvist rossz felszabadítását nem tudta kihasználni, próbálkozása célt tévesztett.

 

Szünet után a dánok kezdtek aktívabban, Jacob Poulsen egy szép akció végén centikkel tévesztette el a jobb alsó sarkot. Ezután egy kicsit ellaposodott a mérkőzés, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Azért csak döntés született, egy kontrából Németország vitte be a győztes tust. Özil rossz labdája kiváló lett a támadást követő Bendernek, aki 10 méterről higgadtan passzolt a jobb alsóba. Joachim Löw együttese hibátlan teljesítménnyel megnyerte a csoportot, és a negyeddöntőben a görögökkel találkozik.

Dánia – Németország 1-2 (Krohn-Dehli 24. ill. Podolski 19., Bender 80.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}