A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület fotópályázatot hirdet a nagyközönség számára Hogyan őrizhető meg az emberi méltóság az élet végén? címmel.

Benyújtási határidő: 2012. június 30.

Mit gondolunk arról, hogy mi ad örömet a súlyosan beteg embernek? Mit jelent a remény, mit nyújtanak a pillanatok? Mi jelent szépséget ebben a testileg-lelkileg megterhelő időszakban a betegeknek és családjuknak?
A téma tehát nem a halál, hanem az élet, az élet értelme, méltósága, szépsége az utolsó időszakban.
A fotók szabad interpretációban készülhetnek, az asszociatív vagy absztrakt képi ábrázolást is beleértve.

Felhívjuk figyelmüket a személyiségi jogokra: a fotókon felismerhetően ábrázolt személyek publikációhoz való írásos belegyezését kell kérni, melyet mellékletként kérünk csatolni.

Benyújtási határidő: 2012. június 30.

Eredményhirdetés: 2012. augusztus 31.

A beérkezett pályaművekből kiállítás készül, amely a Hospice Világnap kulturális és szakmai rendezvényén kerül bemutatásra, 2012. októberében. A fődíj egy hétvégi pihenés két fő részére egy hazai wellness-szállodában, valamint egyéb értékes nyeremények várnak a díjazottakra.

A pályázat benyújtásának módja: A pályamunkák benyújthatóak elektronikus formában az iroda@hospice.hu e-mail címen, a fotót (fotókat) mellékletként csatolva. Az e-mail tárgyaként kérjük megjelölni a Hogyan őrizhető meg az emberi méltóság az élet végén? témakört. Az üzenetben kérjük, tüntessék fel a pályázó nevét, foglalkozását, életkorát, címét, telefonos és elektonikus elérhetőségeit valamint a pályamunka címét, rövid leírását.

Formai követelmények: A fotót minimum 1200 px, a hosszabbik oldal 72 dpi felbontásban az alábbi e-mail címre kérjük elküldeni: iroda@hospice.hu a pályázat címének megjelölésével.

Bírálóbizottság:
– Munk Veronika újságíró, Index
– Oláh Judit művészeti vezető, Katlan Csoport
– Valuska László újságíró
– Vancsó Zoltán fotográfus
– Zana Ágnes projektvezető, MHPE

A pályázat honlapja

 

{module Forrás: sff}